15:55 27.11.2017

Представники ОРДО перешкоджають відновленню цивільної інфраструктури на Донбасі

1 хв читати
Представники ОРДО перешкоджають відновленню цивільної інфраструктури на Донбасі

Керівництво окремих районів Донецької області (ОРДО) систематично блокує проведення ремонтно-відновлювальних робіт на об'єктах цивільної інфраструктури поблизу лінії розмежування на тимчасово непідконтрольній уряду України території Донбасу, повідомила українська сторона Спільного центру з контролю та координації (СЦКК).

"У листопаді 2017 року до СЦКК надійшла заявка від регіональної філії "Донецька залізниця" для отримання гарантій безпеки й дотримання режиму припинення вогню під час проведення ремонтно-відновлювальних робіт у третій декаді листопада поточного року. Після підтвердження необхідних гарантій спеціалісти підприємства-замовника розпочали виконання необхідних ремонтно-відновлювальних робіт. Але російська сторона СЦКК без пояснення причин 26 листопада 2017 року проінформувала українську сторону СЦКК, що запланованих робіт на зазначеному об’єкті не буде", - повідомляє українська сторона СЦКК на сторінці прес-центру штабу АТО в соцмережі Facebook у понеділок.

Отже, представники України зазначають, що керівництво ОРДО вкотре ігнорує інтереси цивільного населення по обидві сторони лінії зіткнення, нехтує Мінськими домовленостями й не зацікавлене в забезпеченні екологічної безпеки регіону.

"Українська сторона СЦКК укотре закликає російську сторону СЦКК вжити всіх можливих заходів для узгодження з керівництвом ОРДО відповідних письмових гарантій безпеки й дотримання ритмічної роботи під час проведення заходів щодо відновлення цивільної інфраструктури Донбасу", - зазначено в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА