13:58 28.11.2017

РФ в інформопераціях проти ЄС та НАТО задіяла сотні тисяч акаунтів

2 хв читати
РФ в інформопераціях проти ЄС та НАТО задіяла сотні тисяч акаунтів

 Інформаційні операції РФ, що відбуваються в соціальних мережах останніми роками, мають за кінцеву мету руйнування інституцій НАТО та ЄС, і в цьому задіяні сотні тисяч акаунтів, повідомляє голова постійної делегації Верховної Ради в парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз.

За її словами, про це йдеться в доповіді "Російські підривні інформаційно-психологічні операції в соціальних медіа", представленій українською делегацією на другий день засідання міжпарламентської ради Україна-НАТО у вівторок. "У доповіді міститься аналіз таких операцій на території країн НАТО, приклади втручання РФ у передвиборні кампанії в різних країнах, заохочення до сепаратизму, виходу з ЄС та НАТО, розповсюдження фейкових новин та впливу на суспільну думку", - написала І.Фріз на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

У доповіді зазначено, що РФ розпочала створення мереж впливу в соціальних медіа ще в 2010-2013 роках, тобто ще до анексії Криму та початку війни на сході України. "Отже, інформаційно-психологічні операції Росії в країнах Альянсу не пов'язані з політикою Заходу щодо підтримки України. Війна Кремля з державами-членами НАТО гібридними (асиметричними) методами вже йде. Не Україна є кінцевою метою цієї конфронтації. Кінцева мета - руйнація західних інституцій: НАТО та Європейського Союзу", - повідомляє парламентар.

І.Фріз зазначає, що операції в соцмережах "уже мають вплив на реальних жителів країн єдиної Європи, створені умови для вербування та залучення громадян ЄС до проведення більш масштабних акцій впливу з боку РФ".

При цьому вона відзначає величезні масштаби російських інформаційних операцій. "Йдеться про функціонування сотень тисяч акаунтів, які задіяні в скоординованих операціях, як в Європі, так і в Північній Америці.

За словами парламентаря, Україна була об'єктом проведення інформаційно-психологічних операцій у соцмережах із боку РФ з 2014 року. "Сьогодні тривають у соцмережах аналогічні операції з дуже незначними відмінностями вже проти більшості країн Альянсу. Україна, як держава, на території якої Росією були опрацьовані майже всі види гібридної війни, готова не лише ділитися досвідом, а й брати участь разом із країнами Альянсу в протидії інформаційно-психологічним операціям Росії", - резюмувала І.Фріз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА