15:54 28.11.2017

В україномовній Вікіпедії три чверті мільйона статей

2 хв читати
В україномовній Вікіпедії  три чверті мільйона статей

В україномовній версії Вікіпедії була створена 750 тисячна стаття, про це у своєму прес-релізі повідомила органзація Вікімедіа Україна у вівторок.

750000 статтею, за підрахунками організації, стала стаття "Комітети Європейського парламенту". У написаній користувачем Tohaomg (Антон Обожин) статті йдеться про постійні та тимчасові комітети депутатів Європейського парламенту і їх порядок роботи.

"Я підготував заздалегідь 5 статей ... Звісно, чекав, щоб викласти їх саме на підході до ювілею, то ясна річ  Кожного разу відбувається змагання: чия стаття буде ювілейною. Я беру участь в цьому змаганні аж з часів 500 000-ої статті", - наводяться у прес-релізі слова автора.

За лічильником на головній сторінці Вікіпедії її редактори слідкують постійно, відзначали і 666 666 статей, і 700 000, тепер готуються на до наступної круглого числа — 800 тисяч. За поточної швидкості створення статей (а це близько 280 статей на добу), подія очикується у травні 2018-го року.

Україномовна версія Вікіпедії — найбільша в історії енциклопедія українською мовою. Вона посідає 16-те місце за кількістю статей серед усіх мовних розділів Вікіпедії. Однак в середньому лише 2700 зареєстрованих користувачів є активними, тобто здійснюють протягом місяця щонайменше одне редагування. У 2016 році сторінки української Вікіпедії переглянули не менше 500 мільйонів разів.

Вікіпедія — вільна енциклопедія в інтернеті, особливість якої в тому, що її може редагувати будь-хто. Вікіпедію пишуть не найняті редактори, а волонтери.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА