08:55 29.11.2017

Київ першим в Україні розпочав успішно впроваджувати "розумні" технології

3 хв читати

На Міжнародному саміті мерів, що триває в Києві 28-29 листопада, київський міський голова Віталій Кличко представив впроваджені в українській столиці "розумні" технології, повідомила прес-служба Київського міського голови.

"Київ став першим містом в Україні, що почало успішно і комплексно впроваджувати "розумні" технології і будувати міську цифрову інфраструктуру", - заявив мер Києва під час церемонії відкриття саміту у вівторок.

В.Кличко привітав гостей столиці та поділився з ними планами облаштування Києва.

"Я радий вітати всіх мерів-учасників саміту в Києві - як колег з України, так і з-за кордону. Дуже добре, що на такому заході ми можемо обмінятися досвідом. Я із задоволенням переймаю кращий досвід колег з різних міст і країн. Я хочу, щоб якомога більше нових успішних ідей і проектів були втілені в Києві. Раніше за кордоном я вже фотографував красиві будівлі, а зараз - урни, болард, пішохідні переходи. Тобто кращі приклади, які може і вже реалізує наше місто", - зазначив він.

Міський голова Києва наголосив, що завдання всіх мерів - зробити міста, які вони очолюють, комфортними, сучасними і безпечними. Також він розповів, які інновації вже вдалося впровадити в Києві.

Зокрема, В.Кличко зазначив, що два роки тому в Києві почали розвиток smart-інфраструктури міста і продовжують робити столицю "розумною". Першим проектом у рамках програми Kyiv Smart City став "Відкритий бюджет", що надав можливість відстежувати онлайн доходи і видатки міського бюджету.

"У рамках Kyiv Smart City в столиці також ввели різні міські сервіси, щоб зробити місто більш комфортним, безпечним і сучасним. Це: система інформування киян, і запис на прийом до лікаря онлайн, і служба 1551, і визначення часу прибуття громадського транспорту, контроль за пересуванням комунальної техніки і багато інших", - уточнив В.Кличко.

Окремо він розповів про проект "Безпечне місто", що ініційований та реалізується для безпеки киян, контролю та управління трафіком у місті. Мер Києва зазначив, що вже майже 5 тис. камер відеоспостереження встановлені в установах і громадських місцях столиці.

В.Кличко також зазначив, що в травні в Києві відкрили сучасний центр інновацій та IT-технологій iHub. "Я впевнений, що в цьому самому інкубаторі в країні будуть втілюватися найамбітніші інноваційні та технологічні стартапи. Це дуже важливо для подальшого розвитку міста, країни, для того, щоб наші талановиті інноватори не їхали з України та реалізовували свій потенціал тут", - сказав мер і запросив всіх учасників саміту відвідати цей iHub.

Під час церемонії відкриття учасники саміту підписали маніфест мерів-інноваторів. Серед зобов'язань - розвивати і впроваджувати інновації, які роблять життя городян комфортнішим, переймати кращий світовий досвід, співпрацювати з молодими лідерами та стартап-спільнотою, збільшити соціальний вплив міських проектів і залучати городян до оцінки результатів їх реалізації.

Міжнародний саміт мерів (IMS) заснований у 2016 році як платформа для обміну досвідом між лідерами місцевого самоврядування та фахівцями місцевого розвитку світового рівня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА