11:23 29.11.2017

ОЧЕС повинна дати відповідь на агресію РФ

2 хв читати
ОЧЕС повинна дати відповідь на агресію РФ

Агресія РФ проти країн-членів Організації Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС) підриває фундамент діяльності організації, заявляє голова Верховної Ради Андрій Парубій і закликає дати відповідь на такі дії.

"Коли одна з країн-членів ПАЧЕС (Парламентська асамблея Організації Чорноморського економічного співробітництва - ІФ) проводить агресивну політику, заводить окупаційні війська на територію Грузії, Молдови, України - це підриває сам фундамент і, наголошую, саму філософію діяльності нашої організації. Ми всі спільно маємо дати адекватну відповідь на такі дії країни-агресора", - сказав А.Парубій, відкриваючи 50-ту Генеральну асамблею Парламентської асамблеї ОЧЕС у Києві в середу.

Він зазначив, що ситуація з безпекою в регіоні напружена, і причина цього - порушення Росією територіальної цілісності низки країн ПАЧЕС, що суперечить статуту організації.

Спікер додав, що філософія діяльності організації полягає в сприянні розвитку економічного співробітництва, розвитку держав і добробуту громадян.

А.Парубій нагадав, що провідні країни світу у зв'язку з агресивними діями РФ запровадили санкції стосовно неї.

Подякувавши за таку підтримку, спікер українського парламенту наголосив, що санкції проти агресора мають тривати і посилюватися до повного відновлення територіальної цілісності України і на Донбасі, і в Криму.

"Нам необхідно бути відповідальними і консолідованими. Тільки разом ми здатні змусити тих, хто зневажає статутні принципи організації, поважати ключові засади мирного співіснування та добросусідства", - заявив А.Парубій.

Він також додав, що учасники Генасамблеї, зокрема, проведуть дискусію про розвиток економічного співробітництва в умовах безпекової кризи в Чорноморському регіоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА