16:55 29.11.2017

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно екс-керівника Одеського СІЗО

2 хв читати

Слідчі прокуратури Одеської області завершили досудове розслідування стосовно колишнього начальника державної установи "Одеська установа виконання покарань (№21)" за підозрою в службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України).

Наразі, як повідомила прес-служба обласної прокуратури, обвинувальний акт стосовно колишнього керівника прокуратура направила до суду для розгляду по суті.

За даними слідчих прокуратури, недбале ставлення до своїх обов'язків керівництвом пенітенціарної установи проявилось у неналежній організації несення служби підлеглими працівниками та неналежному контролі за дотриманням режимних вимог на об'єкті.

Це дозволило арештанту, який усупереч вимогам закону тривалий час мешкав на господарському подвір’ї CІЗО й мав у вільному користуванні заборонені колючо-ріжучі предмети, безперешкодно здійснити свої злочинні наміри та позбавити життя співробітницю пенітенціарної установи.

Як повідомлялося, 17 серпня ц. р. в’язень Одеського СІЗО убив і розчленував співробітницю слідчого ізолятора. Правоохоронці викрили підозрюваного в убивстві - ним є 39-річний заарештований, який перебував у слідчому ізоляторі й раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за статтями 187 (розбій) та 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

За фактом загибелі жінки органи поліції розпочали кримінальне провадження за п.1 3 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство). Крім того, слідчі прокуратури Одеської області розпочали кримінальне провадження за фактом службової недбалості та неналежного виконання своїх обов'язків співробітниками СІЗО, внаслідок чого стало можливим скоєння ув'язненим цього злочину (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Пізніше правоохоронці з’ясували, що підозрюваний у вбивстві останнім часом практично не з'являвся у своїй камері, а жив на госпподвір'ї, де розміщувався свинарник. При цьому санкція суду на те, щоб ув’язнений більше двох годин був поза камерою, відсутня. Також на госпподвір'ї було виявлено незареєстровані ніж і сокиру, за допомогою яких злочинець убив і розчленував свою жертву.

На час розслідування від посади було відсторонено начальника Одеського СІЗО В'ячеслава Коваля.

Крім того, співробітники прокуратури Одеської області спільно з представником уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Одеській області Анатолієм Пазичуком провели перевірку дотримання прав ув'язнених в Одеському СІЗО, під час якої було виявлено "факти нелюдського поводження" з ними. За результатами перевірки розпочато кримінальне провадження за ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України, яке пізніше було перекваліфіковано на "тортури" (ч. 2 ст. 127 365 Кримінального кодексу України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА