20:41 29.11.2017

Держприкордонслужба зафіксувала зростання кількості іноземних громадян із Білорусі, Ізраїлю та Туреччини, які в'їхали в Україну за 9 міс

2 хв читати
Держприкордонслужба зафіксувала зростання кількості іноземних громадян із Білорусі, Ізраїлю та Туреччини, які в'їхали в Україну за 9 міс

Потік іноземних громадян із Білорусі, які в'їхали в Україну, за дев'ять місяців 2017 року збільшився майже вдвічі - до 2,1 млн осіб з 1,3 млн за аналогічний період минулого року і становить третину від усієї кількості іноземних туристів, свідчать оприлюднені на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) дані.

За інформацією МЕРТ, за цей період також на 41% збільшився потік громадян Туреччини, котрі в'їхали в Україну, - до 2 млн осіб порівняно з 1,4 млн за 9 місяців 2016 року (1,8% від загальної кількості). Також на 26% зросла кількість громадян Ізраїлю, які в’їхали в Україну, - до 2 млн осіб порівняно з 1,6 млн туристів за аналогічний період минулого року (1,9% від усієї кількості іноземних громадян, які в’їхали до країни).

Загалом за кількістю іноземних громадян, котрі перетнули український кордон, лідирує Молдова - 3,4 млн осіб за січень-вересень цього року, що на 3,2% проти аналогічного періоду 2016 року і третина від усієї кількості. Незначно зменшилася кількість громадян Росії, котрі в'їхали на українську територію, - на 6,2% до 1,1 млн, Польщі - на 3,2% до 895 тис., Угорщини - на 6,5% до 881 тис., свідчать дані Державної прикордонної служби.

За даними відомства, за дев'ять місяців 2017 року в Україну в'їхали 11,1 млн туристів, що на 6,9% більше за показник аналогічного періоду минулого року.

Щодо виїзного туризму, то найбільша кількість українців виїхали за 9 місяців 2017 року до Польщі - 7,9 млн, що становить 39% від загальної кількості українців, які перетнули кордон, і на 4,5% більше проти дев'яти місяців минулого року.

На 7% збільшилася кількість тих, хто виїхав до Росії, - до 3,1 млн, що становить 15,5% від загальної кількості. На 10% збільшилася кількість тих, хто виїхав до Угорщини, - до 2,4 млн, що становить 12% від загальної кількості.

Найбільше зросла кількість українських туристів до Єгипту й Туреччини, йдеться в повідомленні на сайті МЕРТ. Кількість туристів до Єгипету зросла вдвічі - до 4,6 млн до 2,3 млн за такий самий період 2016 року, проте це лише 2,3% від загальної кількості туристів за зазначений період. Потік туристів до Туреччини збільшився на 27% до 1 млн і становить 5% від усієї кількості.

"За даними Держприкордонслужби, протягом дев'яти місяців 2017 року подорожували світом 20,3 млн українських туристів, що на 9,2% більше, ніж за аналогічний період 2016 року", - йдеться в повідомленні Мінекономрозвитку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

З окупації вдалося повернути двох підлітків, позбавлених батьківського піклування, - Херсонська ОВА

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 19 квітня у віртуальному форматі

Очільника "Російської громади Полтавщини" засуджено до 15 років в'язниці

У Дніпровському районі рятувальники ліквідували пожежі, спричинені ракетною атакою

У Києві на Подільському мостовому переході триває облаштування конструкцій тунелів метрополітену

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА