12:03 30.11.2017

У РФ проживає 4,4 млн українських мігрантів, у Канаді та Польщі по 1,2 млн - Expat Insider

2 хв читати

 Найбільше українських мігрантів проживає в РФ, Канаді, Польща, США і Бразилії, в них сукупно в 2017 році наразі проживає понад 8 млн українців, повідомляється в дослідженні Expat Insider.

Як зазначається в результатах дослідження, понад половина з них, 4,4 млн, проживає в РФ, по 1,2 млн - в Канаді і в Польщі, 940 тис - в США, 500 тис - в Бразилії. І, наприклад, в Італії проживає 231 тисяча українців, а в Німеччині - 230 тисяч.

При цьому, за даними дослідження 2015 року, 72% українських мігрантів зазначають, що вони задоволені своїм життям за кордоном.

У результатах дослідження не вказується, мова йде про мігрантів останніх років, громадян України або ж до статистики входять люди, отримали які громадянство країн проживання та прибули багато років тому, або їхні нащадки, які народилися вже за кордоном.

Згідно з дослідженням InterNations, більшість українських мігрантів - це віком близько 32 років. 57% українців за кордоном працює, 7% - у пошуку роботи, а 6% є студентами. 18% українців зайняті в IT-індустрії.

Українські мігранти, як правило, добре освічені й володіють іноземними мовами. Українці за кордоном зазначають, що основною причиною їхньої міграції є пошук кращих умов для життя. При цьому більшість українців констатують, що за кордоном вони заробляють набагато більше, ніж удома, що дозволяє їм робити більш суттєві грошові перекази додому.

"У першому кварталі 2017 року мігранти, що працюють в Польщі (90% з них - це українці), відправили додому за допомогою онлайн-сервісу TransferGo понад 4,3 млрд злотих - це майже на дві третини більше, ніж в минулому році... Це просто рекордна сума, яка перевищує практично на 2 млрд злотих обсяг грошових переказів у Польщу", - зазначив директор з розвитку бізнесу TransferGo Томас Снітка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА