15:16 30.11.2017

Архієрейський собор у Москві одноголосно підтримав ідею надання більшої самостійності УПЦ (МП)

1 хв читати
Архієрейський собор у Москві одноголосно підтримав ідею надання більшої самостійності УПЦ (МП)

Архієрейський собор, що проходить у Москві, в четвер зробив важливий крок у наданні більшої самостійності Українській православній церкві (УПЦ) Московського патріархату.

"Учасники Собору одноголосно підтримали прохання митрополита Київського і всієї України Онуфрія виділити для УПЦ окремий розділ у статуті Московського патріархату", - повідомили журналістам в прес-службі форуму.

Раніше предстоятель УПЦ (МП) митрополит Онуфрій у своїй доповіді нагадав, що в чинному статуті Російської православної церкви статус УПЦ прописаний у пункті 18 розділу XI під назвою "Самокеровані Церкви".

"З огляду на те, що вказаний пункт 18 розділу XI статуту РПЦ не в повній мірі відображає визначення Архієрейського собору Російської православної церкви 1990 року про надання Українській православній церкві незалежності та самостійності в її управлінні, пропонується до чинного Статуту РПЦ внести такі зміни: пункт 18... Виділити в окремий розділ статуту РПЦ під назвою "Українська православна церква", - сказав глава УПЦ (МП).

Ця ініціатива була підтримана учасниками Собору. Крім того, тепер в статуті Московського патріархату буде прописано, що центр управління УПЦ (МП) розміщений у Києві. Загальноцерковний суд відтепер буде поширюватися на всю територію Московського патріархату за винятком України.

Як пояснили в прес-службі Собору, "ці поправки, по суті, зафіксували те, що і так було на практиці".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА