17:36 01.12.2017

Іспанія розпочала процедуру екстрадиції Онищенка

2 хв читати
Іспанія розпочала процедуру екстрадиції Онищенка

Іспанія розпочала процедуру екстрадиції розшукуваного народного депутата Олександра Онищенка, повідомляє "Громадське" з посиланням на повідомлення посольства Іспанії, представлене під час засідання Солом’янського районного суду Києва в п'ятницю прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Згідно з повідомленням, іспанський суд зобов'язав О.Онищенка з’являтися щомісяця до суду. "За рішенням суду Іспанії до нього застосовано умовне звільнення, тобто запобіжний захід. Тепер першого числа кожного місяця він зобов'язаний з’являтися до суду Іспанії, який розглядає екстрадицію", - сказав прокурор Андрій Перов у коментарі виданню.

За його словами, якщо О.Онищенко не з’явиться до іспанського суду, то це може бути підставою для оголошення його в розшук у країнах Європи.

Відповідне рішення суд Іспанії стосовно українського парламентаря ухвалив 13 листопада 2017 року.

Водночас захист О.Онищенка в суді намагався оскаржити листа Генеральної прокуратури, яким ще в грудні 2016 року слідчі просили Іспанію про екстрадицію нардепа.

Як повідомлялося, правоохоронні органи України підозрюють О.Онищенка в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", внаслідок якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. У СБУ заявили також про початок досудового слідства щодо О.Онищенка за ознаками державної зради.

Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт 5 липня 2016 року. Проте напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, О.Онищенко покинув територію держави. Його було оголошено в національний розшук 8 серпня 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА