ЄС задумався про заборону шаурми на вулицях

Євросоюз задумався про заборону на вживання фосфатів, які в числі іншого додають в м'ясо для Дьонерів (також відомих як Дьонер-кебаб або шаурма). Про це повідомляє АР.
Європейські законодавці посилаються на дослідження, які виявили можливу залежність між вживанням фосфатів і виникненням серцево-судинних захворювань.
У відповідь на цю ініціативу власники вуличних кафе, де готують Дьонери, звинуватили законодавців в дискримінації - блюдо, яке належить до турецької кухні, найчастіше готують вихідці з цієї країни, особливо популярна ця вулична їжа в Німеччині. Відзначається, що фосфати додають в м'ясо для посилення смакових якостей, а також для збереження його соковитості.
Раніше на цьому тижні комісія з охорони здоров'я проголосувала проти пропозиції Європарламенту дозволити використання фосфатів у деяких видах м'яса, які смажаться на рожнах у вітринах кафе.