12:56 02.12.2017

Троє громадян РФ за тиждень попросили притулку в Україні через переслідування на батьківщині

1 хв читати
Троє громадян РФ за тиждень попросили притулку в Україні через переслідування на батьківщині

Троє громадян Російської Федерації 45, 38 і 27 років за тиждень попросили статус біженця у співробітників Державної прикордонної служби України через переслідування на батьківщині.

"Один з них прибув сьогодні вранці у пункт пропуску "Київ-пасажирський" і під час оформлення звернувся з усною заявою про визнання його біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту. За словами росіянина, він брав участь у мітингах проти корупції і за російську опозицію, зокрема Олексія Навального, тому його переслідують у РФ", – повідомляє прес-служба Держприкордонслужби в суботу.

Інший громадянин Росії також у цьому самому пункті пропуску попросив статус біженця минулої сиреди, 29 листопада.

"Росіянин розповів, що змушений втікати і просити притулку в Україні у зв'язку з тим, що його переслідують правоохоронні органи Росії за участь в акціях проти російської влади", – йдеться в повідомленні.

Ще один російський громадянин попросив захисту у зв'язку з його переслідуванням органами Російської Федерації в одному з пунктів пропуску в Чернігівській області минулого вівторка.

"Співробітники Державної прикордонної служби України роз'яснили громадянам Росії порядок звернення по захист згідно з законодавством України і направили їх в управління Державної міграційної служби України", – йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА