15:16 03.12.2017

Єменські повстанці заявляють про запуск ракети в атомну електростанцію, яку будують в ОАЕ

1 хв читати

Єменські повстанці оголосили, що вони випустили крилату ракету в атомну електростанцію "Барака", яку будують на заході ОАЕ поблизу кордону з Саудівською Аравією, повідомляє в неділю агентство "Ассошіейтед пресс" (АП).

Однак державне інформаційне агентство ОАЕ WAM спростувало заяви повстанців.

WAM при цьому послалося на служби ОАЕ з реагування на надзвичайні ситуації, які заявили про готовність ППО відбити будь-які загрози. Влада також наголосила, що в районі споруджуваної АЕС вжито всіх необхідних заходів безпеки.

Західні ЗМІ також повідомляють, що свідчень про ракетний обстріл АЕС немає.

АЕС "Барака", вартістю в $20 млрд, має запустити перші з чотирьох реакторів у 2018 році. Поки що це єдина атомна електростанція в ОАЕ.

АП зазначає, що заява повстанців про ракетний запуск надійшла на тлі повідомлень про розкол між шиїтськими повстанцями-хуситами і частиною прихильників колишнього президента Ємену Алі Абдалли Салеха. Суперечності між сторонами призвели до сутичок в столиці Ємену Сані, додає агентство.

Збройний конфлікт у Ємені триває з березня 2014 року. ОАЕ є частиною очолюваної Саудівською Аравією арабської коаліції, яка підтримує війська єменського президента Абда Раббо Мансура Хаді в їх протистоянні з повстанцям-хуситам і лояльною екс-президенту Ємену А.А.Салеху частиною армії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА