11:11 04.12.2017

Поліція забезпечує порядок і безпеку на акції біля телеканалу NewsOne в Києві

2 хв читати
Поліція забезпечує порядок і безпеку на акції біля телеканалу NewsOne в Києві

Співробітники поліції Києва відреагували на заяву телеканалу NewsOne, що надійшла напередодні, проте не виявили фактів правопорушень на місці проведення акції протесту біля будівлі, де розміщений канал, і не вносили якихось відомостей про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР), заявляють у Міністерстві внутрішніх справ України.

"Заяву каналу було зареєстровано в єдиному журналі обліку заяв і повідомлень, після чого поліція оглянула місце подій і дійшла висновку, що фактів правопорушень немає, а отже, підстав вносити до ЄРДР (відомості - ІФ) за якоюсь статтею немає", - сказав у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко в понеділок уранці.

При цьому він додав, що "поліція продовжує забезпечувати порядок і безпеку на місці подій".

Раніше в понеділок міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков закликав активістів, які заблокували минулої неділі в Києві телеканал NewsOne, припинити акцію, а власникам і редакторам телеканалу рекомендує припинити провокувати людей.

"1. Мураєв (позафракційний нардеп і власник телеканалу NewsOne Євген Мураєв - ІФ) мерзотник і провокатор. 2. Звертаюся до протестувальників - Блокування NewsOne треба припинити - не варто з негідників робити страждальників. 3. Власникам і редакторам каналу варто припинити провокувати людей", - написав А.Аваков у своєму акаунті у Twitter у понеділок уранці.

Він також наголосив, що Національна поліція України прийме рішення щодо всіх згаданих ним моментів "у межах компетенції".

3 грудня в Києві невідомі в камуфляжі і балаклавах заблокували мішками, імовірно з піском, в'їзд до офісу телеканалу NewsOne в Києві, заявляючи, що не згодні з інформаційною політикою, яку проводить канал. Як повідомили в неділю ввечері на сайті телеканалу, знімальні групи заблоковані на парковці, візит гостей ефіру скасовано.

Самі учасники блокування в ефірі телеканалу заявили, що вони проводять "символічну акцію", під час якої вимагають від позафракційного нардепа і власника телеканалу Євгена Мураєва вибачень за висловлювання про Революцію гідності, яку він назвав "державним переворотом влади".

Також блокувальники вимагають від телеканалу змінити інформаційну політику щодо ситуації на сході країни. За їхніми словами, ведучі телеканалу висвітлювали події на Донбасі в проросійському ключі. При цьому навести приклади, коли саме ведучі так висвітлювали події, вони не змогли.

Сам Є.Мураєв заявив, що до блокування телеканалу причетний керівник "Братства" Дмитро Корчинський. "У мене є інформація про те, що Корчинському з Адміністрації президента дали гроші за те, щоб заблокувати єдиний канал, який докладає максимум демократичних зусиль до відставки президента і показує ситуацію в країні", - заявив парламентар в ефірі телеканалу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА