07:47 06.12.2017

Фінляндія відзначає 100-річчя державної незалежності

2 хв читати
Фінляндія відзначає 100-річчя державної незалежності

У Фінляндії в середу відзначається 100-річчя державної незалежності.
Як повідомив оргкомітет урочистостей, вранці по всій країні пройдуть святкові богослужіння. Церковні хори почнуть їх з виконання музичного твору Яна Сібеліуса Finlandia. Опівдні в Гельсінському соборі пройде екуменічне богослужіння.
На місцях поховання полеглих за незалежність солдатів вишикуються почесні караули, біля могил полеглих стоятимуть солдати такого ж віку, як загиблі герої.
У м.Куопіо відбудеться військовий парад за участю тисячі солдатів Оборонних сил і 48 одиниць військової техніки. Над учасниками урочистої ходи та глядачами пролетять 24 винищувачі.
Відбудуться також урочисті концерти в містах Фінляндії, головні музеї столиці працюватимуть безкоштовно.
Увечері влаштують урочистий прийом в Президентському палаці. Запрошення на нього отримали 1900 громадян Фінляндії та почесних гостей. Серед запрошених - ветерани війни, державні та громадські діячі, а також діячі культури, науки, спорту, економіки.
У нинішньому році прийом триватиме на годину довше, ніж зазвичай, до 23:00 за місцевим часом.
Ювілей завершить феєрверк над Південною гаванню столиці.
Як виняток цьогорічне свято почали відзначати ще 5 грудня.
На Торговій площі Гельсінкі о 18 годині вівторка в присутності президентського подружжя на флагштоках були підняті 100 синьо-білих прапорів.
На робочих місцях роботодавці пригостили своїх співробітників чашкою кави з булочкою. У Палаці станів прем'єр-міністр Юха Сіпіля зустрів 600 десятирічних хлопчиків та дівчаток, які з'їхалися з усієї країни, і кожного привітав рукостисканням.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА