17:44 06.12.2017

Більшість жителів світу вважають, що життя нині стало кращим, ніж 50 років тому

1 хв читати
Більшість жителів світу вважають, що життя нині стало кращим, ніж 50 років тому

Більшість людей у світі вважають, що вони живуть краще, ніж їхні предки 50 років тому, проте деякі країни помітно вибиваються із загальної тенденції, зокрема і США, йдеться в дослідженні Pew Research Center.

Як свідчать результати опитування, проведеного серед майже 43 тис. осіб у 38 країнах світу, 43% респондентів відзначають поліпшення якості життя за останні півстоліття, а 38% кажуть, що життя погіршилося. Решта вважають, що особливих змін не відбулося.

Найбільшими оптимістами є в'єтнамці - на думку 88% опитаних, життя покращилося порівняно з 1967 роком, коли в країні тривала війна. Підвищення якості життя відзначили 69% жителів Індії, 68% жителів Південної Кореї, а також 65% населення Японії, Німеччини та Туреччини.

Кількість тих, хто вважає, що життя змінилося на краще за останні 50 років, перевищує частку песимістів у 20 країнах.

Найбільший песимізм продемонстрували під час опитування жителі Венесуели, яка страждає від жорсткої фінансової кризи - відсутність прогресу помітили 72% респондентів. Також низький відсоток задоволених життям відзначається в Мексиці, Йорданії та Аргентині.

Серед найбільших країн світу особливим песимізмом відзначаються Італія (50% негативних відповідей), Франція (46%) і США (41%).

Зазначається, що найстабільнішою країною стали Філіппіни - 38% опитаних у країні заявили, що за останні півстоліття рівень життя не змінився.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА