07:22 07.12.2017

У четвер в Києві можливий невеликий мокрий сніг з дощем, місцями ожеледь

2 хв читати
У четвер в Києві можливий невеликий мокрий сніг з дощем, місцями ожеледь

У четвер, 7 грудня, в столиці України очікується невеликий мокрий сніг, вдень - з дощем, на дорогах місцями ожеледь, повідомляє Київська міська державна адміністрація (КМДА) з посиланням на Укргідрометцентр.
"Також за прогнозом синоптиків, 7 грудня в Києві хмарно, вітер переважно західний, 7-12 м / с, температура вночі близько 0 °, вдень 1-3 ° тепла", - йдеться в повідомленні.
З огляду на погодні умови, Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА рекомендує дотримуватися порад в разі виникнення ожеледиці на дорогах та пішохідних зонах міста.
Поради водіям: слідувати швидкісного режиму, дистанції, відмовлятися від ризикованого маневрування, яке при несприятливих погодних умовах може привести до аварійних ситуацій, при наближенні до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижувати швидкість до мінімуму, не забувати включати габаритні вогні або протитуманні ліхтарі, при погіршенні погодних умов з інтенсивним випаданням снігу і ожеледицею на дорогах не використовувати автотранспорт з літніми шинами.
Поради пішоходам: ходити не поспішаючи, ноги слід злегка розслабити і трохи зігнути в колінах, ступаючи на всю підошву, не тримати руки в кишенях, так як це збільшує ризик не тільки падіння, але і важчих травм, особливо переломів і струсів мозку, при порушенні рівноваги під час ходьби в ожеледь спробувати швидко присісти - це найбільш реальний шанс утриматися на ногах, якщо падіння не уникнути, напружити м'язи, згрупуватися, а доторкнувшись до землі, спробувати перекотитися (удар, спрямований на вас, зменшить силу), бути уважними на тротуарі - автомобіль може заносити або водій може вчасно не загальмувати, коли перебігаєте дорогу перед автомобілем, врахуйте, що гальмівний шлях на слизькій дорозі збільшується в 4-5 разів, обходити металеві кришки люків - зазвичай вони покриті льодом.
Управління з питань надзвичайних ситуацій просить киян і гостей столиці бути обережними під час пересування по місту, щоб уникнути травматизму і різних аварійних ситуацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА