14:00 11.12.2017

Тимошенко називає затримання Саакашвілі необґрунтованим

2 хв читати
Тимошенко називає затримання Саакашвілі необґрунтованим

Лідер фракції "Батьківщина" і однойменної політичної сили Юлія Тимошенко вважає необґрунтованим затримання лідера партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

"Якщо в Україні є суд,.. то зараз Міхеіла Саакашвілі, президента Грузії, повинні відпустити з-під варти прямо в цій залі, додому, без будь-яких домашніх арештів. Просто звільнити людину, з якої зараз відбувається таке політичне знущання", - сказала Ю.Тимошенко під час перерви в засіданні Печерського районного суду міста Києва в понеділок.

М.Саакашвілі зазначив, що українська влада хоче ізолювати його від політичної діяльності. "Що таке домашній арешт? Домашній арешт - це спроба відлучити мене від політичної діяльності", - сказав він.

М.Саакашвілі також підкреслив, що те, що відбувається навколо нього, шкодить "національному престижу України, і від цього цирку виграє Путін (президент Російської Федерації Володимир Путін - ІФ), він просто регоче".

Як повідомлялося, М.Саакашвілі затримали пізно ввечері 8 грудня. Інкримінована йому частина 2 статті 256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності) передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі.

У понеділок вранці М.Саакашвілі був доставлений у будівлю Печерського районного суду Києва. Увечері 11 грудня добігає кінця 72 години з моменту його затримання, протягом яких, відповідно до закону, політику повинна бути обрано запобіжний захід.

До зали засідання прибула Ю.Тимошенко. Її "газову справу" в 2011 році також розглядали в Печерському райсуді Києва на Хрещатику.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА