20:39 13.12.2017

Американські літаки провели оперативну розвідку поблизу російських рубежів у регіоні Балтики

2 хв читати
Американські літаки провели оперативну розвідку поблизу російських рубежів у регіоні Балтики

Два американських розвідувальних літаки в середу провели багатогодинні польоти поблизу кордонів Ленінградської, Псковської і Калінінградської областей, випливає з відомостей західних авіаційних ресурсів, які відстежують пересування військової авіації.

Так, за їхніми даними, стратегічний розвідувальний літак ВПС США RC-135W з бортовим номером 62-4134 і позивним CRICK87, що вилетів з авіабази Мілденхолл у Великій Британії, протягом не менше трьох годин літав уздовж західних кордонів Ленінградської і Псковської областей, курсуючи в повітряному просторі Естонії по лінії  м.Тарту - Фінська затока.

Поблизу північного кордону Калінінградської області в середу провів багатогодинний політ також літак приватної американської компанії Dynamic Avlease Inc., що надає послуги армії США в сфері проведення повітряної розвідки. Двомоторний турбогвинтовий Beech 200T, який піднявся з Шяуляя (Литва), кілька годин літав уздовж російсько-литовського кордону по річці Німан приблизно на відстані 10-15 км від неї і на висоті близько 4,6 тис. метрів.

Водночас з боку моря до російського узбережжя на півдні Балтики в середу підлітав розвідувальний літак ВПС Швеції Gulfstream 4 з бортовим номером 102003 і позивним SVF623, що піднявся з авіабази Малмо, яка розташована поблизу міста Лінчепінг. Шведський літак здійснював черговий розвідувальний політ вздовж узбережжя Калінінградської області по витягнутому еліпсу, перебуваючи на висоті приблизно 12 тис. метрів.

У вівторок американський RC-135W також здійснив розвідувальний політ поблизу російських рубежів на Балтиці, а патрульний протичовновий літак ВМС США P-8A Poseidon з бортовим номером 168 432, який вилетів з авіабази Сігонелла на Сицилії, - на Чорному морі.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА