16:50 14.12.2017

Суд зобов'язав ГПУ відновити слідство щодо інциденту зі стріляниною Пашинського

2 хв читати
Суд зобов'язав ГПУ відновити слідство щодо інциденту зі стріляниною Пашинського

 Печерський районний суд Києва своїм рішенням зобов'язав слідчих Генеральної прокуратури України поновити розслідування в рамках кримінального провадження щодо інциденту зі стріляниною 31 грудня 2016 року, фігурантом якого був народний депутат з фракції "Народний фронт", глава комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський.

Як повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат постраждалого В'ячеслава Хімікуса Марина Паринова, рішення прийняв 13 грудня суддя Олег Білоцерківець.

"Це рішення було прийнято за нашою скаргою на дії слідчих. Ми вказали, що вони не дали належну правову оцінку діям учасників інциденту, що не провели необхідних слідчий дій, слідчий експеримент за участю Хімікуса, повторний одночасний допит сторін конфлікту", - зазначила вона.

М.Паринова вказала, що в слідчому експерименті з С.Пашинським брали участь п'ятеро понятих, які є відомими журналістами та громадськими діячами: Юрій Бутусов, Сергій Іванов, Карл Волох, Роман Шрайк і Сергій Щербина. За її словами, ці дії проводилися неналежним шляхом і незрозуміло, за яким принципом добирали понятих.

Адвокат також підкреслила, що в 13 томах справи відсутнє наявне відео з камер спостереження, на яких зафіксовані обставини того, що сталося.

Як повідомлялося, на дорозі в одному з сіл Васильківського району Київської області ввечері 31 грудня 2016 року відбувся конфлікт між С.Пашинським і місцевим жителем, у результаті якого парламентар отримав удар пляшкою по голові, а чоловік, що напав на нього, - кулю в ногу.

3 січня 2017 року прокуратурі Київської області повідомили, що розслідують кримінальну провадження за фактом інциденту за статтею Кримінального кодексу про хуліганство.

10 січня С.Пашинський повідомив, що у вівторок іде на допит до прокуратури в рамках розслідування інциденту з його участю. "31 грудня 2016 року за фактом інциденту між 38-річним чоловіком та народним депутатом України поліція Київщини зареєструвала кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України", - повідомлялося 3 січня на офіційному сайті Генпрокуратури за матеріалами прес-служби прокуратури Київської області.

При цьому прокурор Київської області Дмитро Чібісов зазначив, що підозру про вчинення злочину в інциденті поки нікому з фігурантів що не оголошено. За його словами, всі учасники події на даному етапі дають свідчення як свідки.

1 лютого Печерський райсуд Києва констатував, що В.Хімікус має статус постраждалого в справі.

15 березня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що слідчі дії в рамках кримінального провадження щодо інциденту зі стріляниною народного депутата України С.Пашинського все ще тривають.

1 серпня С.Пашинський повідомив, що кримінальне провадження за даним інцидентом закрито Генпрокуратурою.

19 вересня адвокат М.Парінова повідомила, що Європейський суд з прав людини прийняв скаргу В.Хімікуса на неефективне розслідування і визнав її пріоритетною.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА