12:39 15.12.2017

Питання обрання запобіжного заходу судді ВАСУ буде вирішено після отримання дозволу ВРП

2 хв читати
Питання обрання запобіжного заходу судді ВАСУ буде вирішено після отримання дозволу ВРП

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) підготувала документи щодо викритого у недостовірному декларуванні майна судді Вищого адміністративного суду для Вищої ради правосуддя, повідомив керівник САП Назар Холодницький.

"Ми встановили факт, що він ... не задекларував все своє майно, зокрема, квартири", - сказав Н.Холодницький каналу "112.Україна" у п'ятницю.

За його словами, цей суддя, фактично маючи житло в Києві, в судовому порядку мав намір отримати службове житло як особа, що нібито його потребує.

"Далі буде слідство і буде суд. Думаю, що це провадження ми завершимо в рамках передбачених двох місяців", - повідомив керівник САП.

Відповідаючи на запитання про те, якою може бути відповідальність за такі дії, Н.Холодницький пояснив: "Це не є тяжким злочином, не тягне за собою серйозного запобіжного заходу, але сам факт кримінальної відповідальності для служителя Феміди - це вже великий резонанс".

Розповідаючи про те, коли може бути обрано запобіжний захід цьому судді, керівник САП зазначив: "Зараз вже підготовлено документи, і ми звертаємося до Вищої ради правосуддя, отримаємо їхній дозвіл, і після цього можна буде звернутися до суду".

За словами Н.Холодницького, за попередньою інформацією, засідання Вищої ради правосуддя відбудеться в суботу, 16 грудня.

Раніше в цей день прес-служба повідомила, що детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили про підозру одному із суддів Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) в декларуванні недостовірної інформації (ст.366-1 Кримінального кодексу України). Суддя ВАСУ вніс завідомо недостовірні відомості до щорічних електронних декларацій за 2015 і 2016 роки.

"Йдеться про об'єкти нерухомості (2 квартири в центрі Києва), власниками яких є члени сім'ї підозрюваного і які, відповідно до п.2 ч.1 ст.46 закону України" Про запобігання корупції", мають бути зазначені служителем Феміди в його щорічних деклараціях", - наголошується в повідомленні САП.

Детективи НАБУ вважають, що суддя діяв навмисно, ймовірно, з метою приховування від відповідних державних органів і громадськості свого реального майнового стану та усього наявного у нього і членів його сім'ї нерухомого майна, а також для реалізації можливості отримати в судовому порядку службового житла в Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА