13:05 15.12.2017

Справу заступника голови ДМС Пімахової не буде завершено через спецоперацію СБУ - Холодницький

2 хв читати
Справу заступника голови ДМС Пімахової не буде завершено через спецоперацію СБУ - Холодницький

Кримінальне провадження стосовно першої заступниці голови Державної міграційної служби (ДМС) України Діни Пімахової було відкрито, але до логічного завершення його не буде доведено через проведену Службою безпеки України спецоперацію, зазначає керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький.

"Було порушено провадження, його було зареєстровано, але, на жаль, через ті події, які відбулися, ми не зможемо це довести до логічного завершення", - сказав Н.Холодницький в ефірі телеканалу "112. Україна" у п'ятницю.

"Через ті події, які відбулися, ми не зможемо в суді довести це провадження до логічного завершення", - додав глава САП.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що готовий підтримати обвинувачення проти першої заступниці голови Держміграційної служби, якщо керівник САП прийме таке рішення.

"Щодо Пімахової все дуже просто. Є підстави притягнути її до відповідальності - вперед. Є одна проблема: стосовно неї не було навіть відкрито кримінальне провадження. Все, про що говорять про її можливу корупцію, було зафіксовано в рамках оперативно-технічної справи", - зазначив Ю.Луценко.

Як повідомлялося, в Державній міграційній службі України (ДМСУ) раніше повідомили про затримання агента НАБУ під час спроби надання хабара першій заступниці голови міграційної служби Д.Пімаховій. "Протягом кількох місяців агент НАБУ ... неодноразово намагався спровокувати Д.Пімахову, пропонуючи великі суми хабарів за прийняття нею незаконних рішень щодо легалізації в Україні громадян В'єтнаму та Ірану, яких навіть не існувало насправді", - заявили у відомстві.

За інформацією ДМСУ, Д.Пімахова звернулася із заявою до правоохоронних органів про те, що їй намагаються передати хабара, після чого правоохоронці провели комплекс оперативно-розшукових заходів щодо документування злочинної групи. "В результаті під час спроби передати першу частину хабара сумою $15 тис. агента НАБУ затримали на місці скоєння злочину співробітники СБУ. Злочинні дії агента НАБУ щодо провокування підкупу посадової особи підпадають під відповідальність, передбачену ст. 370 Кримінального кодексу - "провокація підкупу", - повідомили у відомстві.

У НАБУ заявили, що ніколи не провокували жодного з чиновників ДМСУ на хабар, а Генпрокуратура та СБУ "незаконно втрутилися" в їхню спецоперацію, спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання в ДМСУ, затримавши 29 листопада їхнього детектива, котрий працював під прикриттям. На переконання НАБУ, насправді має місце "спланована диверсія" стосовно працівників бюро і САП, реалізована СБУ та санкціонована генпрокурором.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА