08:08 16.12.2017

Суд заарештував харківського соратника Медведчука, підозрюваного в сепаратизмі

2 хв читати
Суд заарештував харківського соратника Медведчука, підозрюваного в сепаратизмі

Київський райсуд Харкова задовольнив клопотання про обрання запобіжного заходу голові Харківської територіальної ради руху "Український вибір - Право народу" Андрію Лесику, підозрюваному в сепаратизмі.

"Суд визначив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави до 6 лютого", - повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

Як повідомлялося, А.Лесику оголосили підозру за ч.2 ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади).

За попередніми даними досудового розслідування, проведеного слідчими СБУ, будучи депутатом Харківської міськради, А.Лесик закликав до зміни меж території держави. Зокрема, в публічних виступах він пропонував блокувати транспортні розв'язки, щоб не давати пересуватися містом військовим і поліції, а також провести незаконний референдум і не підкорятися законній державній владі.

А.Лесика затримали співробітники СБУ в Луганській області 15 грудня 2017 року і доставили в Київський райсуд Харкова для обрання запобіжного заходу. Як повідомлялося, Харківська міська рада 17 травня 2016 року достроково припинила повноваження депутата А.Лесика, обраного за списками партії "Відродження". За таке рішення проголосували 63 людини, 1 - "проти". Увечері того ж дня А.Лесик на своїй сторінці в Facebook повідомив про оскарження рішення міськради в суді.

26 грудня 2016 року Дзержинський райсуд Харкова відмовив йому в задоволенні позову в повному обсязі.

30 березня 2017 року Харківський апеляційний адміністративний суд частково задовольнив скаргу А.Лесика на рішення суду першої інстанції і скасував рішення міськради про дострокове припинення його депутатських повноважень.

А.Лесик обирався депутатом Харківської міськради 6 скликання від партії "Трудова Україна" та 7 скликання - від партії "Відродження". Він є членом організації "Український вибір", очолюваної Віктором Медведчуком. Неодноразово виступав з проросійськими заявами на сесіях міськради, зокрема, пропонував відновлювати економічні зв'язки з Росією, і виступав проти відкриття в Харкові меморіалу воїнам, загиблим в АТО. Харківський мер Геннадій Кернес різко розкритикував цю позицію.

9 травня 2016 року під час офіційної церемонії покладання квітів до Меморіалу слави в Харкові стався ряд сутичок через георгіївські стрічки. Зокрема, коли квіти до монументу Батьківщини-матері покладав А.Лесик, почалася бійка через георгіївську стрічку в нього на одязі.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА