08:14 16.12.2017

У Києві затвердили програму контролю щодо утримання домашніх тварин та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами

2 хв читати
У Києві затвердили програму контролю щодо утримання домашніх тварин та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами

Депутати Київської міської ради затвердили цільову програму контролю з утримання домашніх вихованців і регулювання чисельності бездомних тварин гуманними методами на 2017-2019 роки, яку розробив Департамент міського благоустрою, повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації.

"Програма визначає основні принципи гуманного утримання та поводження з тваринами в місті, а також правові, економічні та організаційні основи діяльності у сфері утримання та поводження з тваринами. Програма спрямована на формування в екосистемі Києва повноцінного і комфортного співіснування людей і тварин, утримання та поводження з тваринами відповідно до законодавства України", - прокоментував директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Андрій Фіщук.

Відзначається, що мета даної програми - вдосконалення системи контролю за виконанням правил утримання домашніх тварин і їх чисельності в м.Києві, зниження кількості безпритульних тварин гуманними методами, впровадження концепції "Культурний вигул тварин в місті", створення комфортних і таких, що виключають жорстокість, умов для гуманного співіснування людей і тварин в екосистемі міста, підвищення відповідальності власників домашніх тварин, зниження соціальної напруженості і рівня конфліктогенності в суспільстві, формування в суспільній свідомості киян гуманного ставлення до живих істот і до життя як цінності.

За результатами досліджень фонду Naturewatch Foundation, в червні 2016 роки кількість домашніх тварин у Києві налічувала понад 400 тис. Популяція бездомних собак в обраних секторах становила близько 2,6 тис. У порівнянні з 2011 роком, кількість бездомних собак становила 30 тис, що говорить про істотне зниження популяції безпритульних тварин у Києві.

Окрім того, програма передбачає будівництво надсучасного Центру захисту тварин. За словами А.Фіщука, основні напрямки нового Центру - це лікування, стерилізація і адаптація тварин для подальшого їх пристосування до нових господарів.

Таким чином, програма наблизить Київ до європейських цінностей шанобливого ставлення до тварин, адже це є важливим критерієм розвитку громадянського суспільства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА