20:32 17.12.2017

Патріарх Ілія Другий закликав грузинських емігрантів повернутися на батьківщину

2 хв читати
Патріарх Ілія Другий закликав грузинських емігрантів повернутися на батьківщину

Католикос-патріарх всієї Грузії Ілія Другий закликав усіх грузинів, які проживають за кордоном, повернутися на батьківщину.

"Мої дорогі духовні діти, які живуть за кордоном, сердечно вітаю вас. Якось грузин, який проживає за кордоном, сказав мені: "Я люблю тебе так, як люблю Грузію". Я хочу повторити ці слова ... Я люблю вас так, як люблю Грузію. Ми чекаємо вас на батьківщині, ви дуже дорогі нам, ви наш духовний, національний скарб", - заявив Ілія Другий, звертаючись до грузинських емігрантів у Патріархії під час демографічного форуму, який відбувається в країні.

У заході, на якому були присутні представники парламенту, уряду і громадських організацій, за допомогою відеозв'язку брали також участь представники грузинської діаспори з різних країн Європи.

За словами предстоятеля Грузинської церкви, складна демографічна ситуація в країні є проблемою всіх грузинів, і для її врегулювання проводяться певні заходи. "Однак, необхідно ще більше практичних кроків як з боку влади, так і громадськості, щоб побороти демографічну проблему", - сказав Ілія Другий.

При цьому він підкреслив, що "всі повинні працювати для того, щоб знайти для цього дієві кроки".

Точної статистики про грузинів, які проживають за кордоном  і народжених там співвітчизників немає, але існують демографічні розрахунки щодо громадян репродуктивного віку, які виїхали з Грузії. Згідно з цими розрахунками, за останні 25 років за кордоном народилися як мінімум 200 тисяч грузинів.

За оцінками громадської організації "Фонду демографічного відродження", число громадян Грузії, які проживають за кордоном до початку 2017 року становило близько 1,5 млн осіб.

За даними Національної служби статистики, на 1 січня 2017 року чисельність населення країни Грузії становила 3 ​​млн 718,2 тис. осіб. Згідно з прогнозом Фонду ООН в області народонаселення (UNFPA), чисельність населення Грузії до 2050 року може наблизитися до показника 2 млн 985 тис. чоловік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА