14:17 19.12.2017

Розгляд апеляції Дангадзе перенесено на 28 грудня

2 хв читати
Розгляд апеляції Дангадзе перенесено на 28 грудня

Апеляційний суд м.Києва переніс слухання апеляції на рішення суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою соратника лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі Северіона Дангадзе на 28 грудня у зв'язку з тим, що не надійшли документи з суду першої інстанції.

"Перенесли на 28 грудня у зв'язку з непереданням справи на апеляцію з Печерського суду", - повідомив адвокат Микола Неділько агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

У партії "Рух нових сил" розцінюють це рішення, як цілеспрямоване, щоб "вибити" у С.Дангадзе свідчення проти М.Саакашвілі. "Не просто так суддя Печерського суду не виконала обов'язки і не надала протягом 5 днів повний текст рішення. Це для того, щоб обмежити можливість адвокатам надати захист підозрюваному, порушувати його права і вибивати у нього свідчення проти Саакашвілі", - йдеться в заяві на сторінці партії в соцмережі Facebook.

У свою чергу присутній на засіданні М.Саакашвілі стверджує, що батько С.Дангадзе намагався вчинити самоспалення біля будівлі суду. "Я був на суді Севріеріона Дангадзе, якого тримають у заручниках, щоб вибити з нього брехливі свідчення проти мене. Коли я виходив, його батько облив себе бензином і спробував себе підпалити, але люди його вчасно зупинили", - розповів політик.

Як повідомлялося, 5 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що М.Саакашвілі отримав через С.Дангадзе від бізнесмена Сергія Купченка, що наразі переховується в РФ, $0,5 млн на свою діяльність в Україні. За словами генпрокурора, С.Дангадзе затримали того ж дня при спробі полишити Україну, йому було оголошено про підозру за ст.110 (держзрада), і ст.256 (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності) Кримінального кодексу.

6 грудня Печерський районний суд Києва заарештував С.Дангадзе на два місяці без права внесення застави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА