17:26 19.12.2017

Суд у справі Штепи перенесли через неявку обвинуваченої

2 хв читати
Суд у справі Штепи перенесли через неявку обвинуваченої

Судове засідання у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, обвинуваченої в сепаратизмі, призначене на вівторок, 19 грудня, не відбулося через неявку підсудної.

"Не з'явилася підсудна. Сторона захисту повідомила, що Штепа вважає, що в приміщенні суду їй загрожує небезпека, тому відмовилася заходити до будівлі", - повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

Наступне засідання суду призначене 9 січня.

Як повідомлялося, Н.Штепа була заарештована 13 липня 2014 року. Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і ч.1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

5 листопада 2014 року Колегія суддів Червонозаводського райсуду вирішила направити провадження за обвинуваченням Н.Штепи до апеляційного суду Харківської області для звернення до Вищого спеціалізованого суду України (ВССУ) з розгляду цивільних і кримінальних справ для визначення підсудності.

У мотивувальній частині постанови суд посилався на те, що злочини, які інкримінують Н.Штепі, відбувалися на території Слов'янська (Донецька область), тобто не в рамках територіальної юрисдикції Червонозаводського райсуду Харкова.

Крім того, свідок у справі живе в Слов'янську і, якщо їм доведеться їздити на суд до Харкова, це може привести до затягування строків розгляду справи.

ВССУ ухвалив постанову про розгляд справи стосовно Н.Штепи в Червонозаводському райсуді Харкова.

4 лютого 2016 року було прийнято рішення про початок судового розгляду зі стадії підготовчого засідання у зв'язку зі зміною в складі колегії суддів. (Замість головуючого Дениса Чудовского, звільненого указом президента України Петра Порошенка за неправові рішення щодо активістів Революції гідності, був призначений Віктор Єжов. А суддю Марину Міндарьову (в зв'язку з тривалою хворобою) замінила Світлана Салайчук) В.Єжов був призначений суддею Червонозаводського райсуду Харкова в квітні 2015 р. до цього він працював в райсуді в Макіївці (Донецька обл.).

26 січня 2017 року на черговому засіданні Червонозаводського райсуду Харкова у справі щодо Н.Штепи держобвинувачення заявило відвід головуючому судді Віктору Єжову, оскільки їм стало відомо про кримінальне провадження щодо нього за ч.1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи організації), зареєстрованого за матеріалами СБУ. Після отримання інформації про розпочате розслідування, М.Єжов заявив самовідвід.

Того ж дня колегія суддів задовольнила клопотання держобвинувачення про відвід В.Єжова та його самовідвід.

Захист заявив клопотання про визначення підсудності. Апеляційний суд Харківської області ухвалив постанову про розгляд справи стосовно Н.Штепи в Комінтернівському райсуді міста.

У травні 2017 року справу було перенаправлено до Ленінського райсуду Харкова і слухання розпочалися з самого початку вчетвере.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА