12:18 20.12.2017

Київ не має наміру платити за використання патенту на "Міську електричку" - Кличко

2 хв читати
Київ не має наміру платити за використання патенту на "Міську електричку" - Кличко

Київ не платив і не платитиме за використання патенту на "Міську електричку", заявив мер столиці Віталій Кличко.

Як повідомила прес-служба Київміськдержадміністрації, міський голова також зазначив, що влада столиці звернулася до Мінекономрозвитку з проханням провести експертизу новизни та винахідницького рівня деклараційних патентів на міську електричку та Tram Train.

"Інформація про те, що місто нібито сплачує гроші за використання патенту, отриманого Олексієм Кривопішиним, викликала резонанс у медіа. Зараз ми перевіряємо всю інформацію та обставини отримання цього патенту. Можу сказати, що місто не платило і не платитиме за цей патент. Ми звернулися до Мінекономрозвитку, яке видавало відповідні патенти, аби перевірили реальну новизну та рівень корисних моделей. Якщо новизни в них немає, деклараційні патенти будуть визнані міністерством недійсними", - додав В.Кличко.

За словами мера, якщо міський спосіб перевезення пасажирів залізничним транспортом - міською електричкою та Tram Train - запатентовано обґрунтовано, О.Кривопішин безкоштовно передасть патенти громаді Києва.

В.Кличко також додав, що О.Кривопішин, який є його радником, написав заяву про звільнення.

Як повідомлялося, в листопаді 2017 року комунальне підприємство "Київпастранс" оголосило тендер на надання виняткової ліцензії на використання корисної моделі "Спосіб внутрішньо міських пасажирських перевезень залізничним транспортом «Міська електричка»", захищеної патентом.

Згідно з документацією цього тендера в системі ProZorro, його переможцем є власник патенту - Олексій Мефодійович Кривопішин, який раніше очолював Південно-Західну залізницю, яка здійснювала постачання та ремонт рухомого складу для проекту "Міська електричка".

Вартість договору становила 251,1 тис. грн. Термін постачання послуг - до 10 січня 2022 року.

У березні 2015 року спільна перевірка Міністерством інфраструктури і Міністерством внутрішніх справ підтвердила факт прямої причетності екс-начальника ПЗЗ О.Кривопішина до будівництва спортивного комплексу Olympic Village.

Тодішній в. о. голови "Укрзалізниці" Максим Бланк повідомляв, що під час обшуку, який здійснювало СБУ, в спорткомплексі, офісі ПЗЗ і в будинку О.Кривопішина було виявлено документи, що підтверджують його пряму причетність до комплексу.

Раніше про відсторонення від посад О.Кривопішина оголосив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Скромне керівництво Південно-Західної залізниці, керівник Кривопішин, за даними ЗМІ, за кошти держави збудував спортивний комплекс Olympic Village. Я прошу, по-перше, правоохоронні органи терміново відкрити кримінальне провадження; по-друге, ми з членами уряду порадилися терміново відсторонити керівника Південно-Західної залізниці від виконання обов'язків", - сказав він.

Кабінет Міністрів 25 березня 2015 року звільнив начальника ПЗЗ О.Кривопішина.

Рух міської електрички в столиці відкрито в серпні 2009 року. Щодня вона перевозить близько 50,5 тис. пасажирів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА