13:11 20.12.2017

Кабмін може затвердити нове правління "Укрзалізниці" до формування наглядової ради

2 хв читати
Кабмін може затвердити нове правління "Укрзалізниці" до формування наглядової ради

Нове правління ПАТ "Укрзалізниця" може бути призначено до формування наглядової ради (НР) компанії, щодо процесу якого виникли питання у прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

"Вносіть необхідні пропозиції про формування повноцінного правління, розглянемо", - сказав прем'єр-міністр в.о. голови правління Євгену Кравцову на засіданні Кабінету Міністрів у Києві в середу за підсумками розгляду планів роботи компанії.

В.Гройсман зазначив, що уряд, у свою чергу, думатимеме над тим, як сформувати професійну наглядову раду.

"У нас є вже заявки (на конкурс з відбору членів НР - ІФ), але я подивився на конкурсантів - є питання до багатьох з них щодо їхньої професійності. Нам треба сформувати сім якісних людей, які мають і професіоналізм, і репутацію не заплямовану", - наголосив прем'єр.

Як повідомлялося, екс-глава залізничної компанії Польщі PKP Cargo Войцех Балчун був призначений главою правління "Укрзалізниці" у квітні минулого року за підсумками конкурсу і пішов у відставку через особисті обставини 9 серпня цього року. Міністр інфраструктури Володимир Омелян кілька місяців домагався відставки В.Балчуна, звинувачуючи його в украй неефективному виконанні своїх обов'язків, а також виступав за повну зміну керівництва "Укрзалізниці".

Нинішнє правління компанії в складі семи осіб Кабмін призначив у червні 2016, вже після відбору В.Балчуна на конкурсі, хоча керівник компанії нарікав, що за його рекомендацією до правління увійшли лише двоє.

Після відходу В.Балчуна Кабмін призначив членом правління - в.о. голови правління "Укрзалізниці" першого заступника голови Мінфінфраструктури, главу наглядової ради "Укрзалізниці" Є.Кравцова, який вже очолював компанію до приходу В.Балчуна.

В.Гройсман тоді ж заявив, що це призначення тимчасове, і необхідно одразу ж оголосити новий конкурс із пошуку "кращого кандидата на управління цим важливим підприємством". Однак досі такий конкурс так і не оголосили, а на засіданні уряду прозвучали пропозиції затвердити Є.Кравцова постійним керівником "Укрзалізниці".

Що стосується формування наглядової ради, то конкурс з відбору незалежних членів наглядової ради Кабмін оголосив у жовтні. За даними Є.Кравцова, на початок грудня для участі в ньому було подано понад 50 заяв, серед уасників "досить багато іноземців". Глава "Укрзалізниці" очікував завершення конкурсної процедури до кінця 2017 року - початку 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ударів по Харкову 2 людини загинули, ще 6 поранено

Удар по Одесі, за попередніми даними, здійснено "Іскандером" із касетною частиною - Плетенчук

Румунія передала ДБР одного з організаторів міжнародного наркосиндикату

У Слов'янську затримано шпигунку, яка передавала окупантам дані про понтонні переправи ЗСУ

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, кількість постраждалих уточнюється - Синєгубов

Герцогиня Единбурзька зустрілася із Зеленським у Києві й відвідала Ірпінь

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ, МІСТО ПІД УДАРОМ АГРЕСОРА - МЕР ТЕРЕХОВ

На Чернігівщині перехоплено російський розвідувальний дрон - ССО

В Одеській області оголошено жалобу у зв'язку із загибеллю 5 людей

Зеленський: Віримо, що буде такий час, коли українські прикордонники працюватимуть спокійно на всіх ділянках нашого суверенного державного кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА