19:47 20.12.2017

Суд у справі антімайданівця "Топаза" закінчив вивчати матеріали справи

2 хв читати
Суд у справі антімайданівця "Топаза" закінчив вивчати матеріали справи

Київський районний суд Харкова в середу провів чергове засідання у справі щодо антімайданівця Гната Кромського, відомого на прізвисько "Топаз".

"Сьогодні суд закінчив вивчати матеріали справи (усього було 12 томів). Окрім того, суд продовжив запобіжний захід обвинуваченому у вигляді утримання під вартою до 18 лютого. На наступному засіданні, 23 січня, заплановано допит свідків", - повідомили кореспонденту агентства "Інтерфакс- Україна "в прес-службі прокуратури Харківської області.

Як повідомлялося, харків'янин Г.Кромськой був учасником охорони Антимайдану в Маріїнському парку в Києві. Став відомий по позивному "Топаз" після появи в мережі Інтернет відео, знятого в таборі АнтиМайдану. Зйомка обривається після того, як на автора відео нападають "тітушки" і він кілька разів волає про допомогу до супроводжуючого його Г.Кромського: "Топаз, дай команду!".

Г.Кромськой був затриманий 28 березня 2014 р. в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом штурму Харківської облдержадміністрації 1 березня.

29 березня 2014 року Ленінський райсуд Харкова обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. 7 квітня Г.Кромськой втік з-під домашнього арешту.

25 квітня співробітники Служби безпеки України затримали Г.Кромського під час зустрічі з журналістами російського телеканалу LifeNews.

26 квітня 2014 року Київський райсуд Харкова ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави до 28 травня. Пізніше терміни утримання під вартою неодноразово продовжувалися.

9 вересня 2014 року в Київському райсуді Харкова відбулося попереднє слухання у справі щодо І.Кромського, якого звинувачують за ч.1,2 ст.294 (масові заворушення), ч.2 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч .2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України. Суд відмовився пом'якшувати запобіжний захід обвинуваченому і продовжив арешт ще на 60 днів.

12 вересня 2014 року Київський райсуд Харкова змінив І.Кромському запобіжний захід на особисте зобов'язання і повернув обвинувальний акт у прокуратуру.

3 жовтня 2014 р обвинувальний акт щодо І.Кромського був повторно направлений в Київський райсуд Харкова. 18 грудня 2014 р Київський райсуд Харкова за клопотанням прокуратури змінив запобіжний захід щодо І.Кромського на утримання під вартою без можливості внесення застави.
 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА