08:27 21.12.2017

У Генасамблеї ООН відбудеться екстрене засідання з питання прийняття резолюції про статус Єрусалима

2 хв читати
У Генасамблеї ООН відбудеться екстрене засідання з питання прийняття резолюції про статус Єрусалима

Надзвичайне засідання Генеральної Асамблеї ООН відбудеться в четвер, на ньому буде проведено голосування по резолюції із закликом відмовитися від визнання Єрусалиму в якості столиці держави Ізраїль.

Засідання проводиться за запитом Туреччини й Ємену. Лист, в якому йшлося про необхідність проведення засідання, спрямували 18 грудня постпред Ємену при ООН, голова Арабської групи Халед аль-Йемані і постпред Туреччини при ООН, голова Саміту Організації Ісламського співробітництва (ОІВ) Ферідун Сінірліоглу.

В якості причини запиту було зазначено те, що США під час голосування в Радбезі наклали вето на аналогічний проект резолюції.

Раніше також повідомлялося, що Туреччина і Ємен звернулися до голови 72-ї сесії Генасамблеї ООН Мирославу Лайчаку з проханням провести засідання відповідно до прийнятої в 1950 році резолюцією Генасамблеї 377 А "Єдність на користь миру".

У резолюції наголошується, що в тих випадках, коли через відсутність одностайності серед п'яти постійних членів Ради безпеки ООН не виконує завдання підтримки міжнародного миру і безпеки, Генасамблея ООН повинна негайно розглянути питання і може давати будь-які рекомендації, які вона вважатиме за потрібне в цілях відновлення міжнародного миру і безпеки.

Як зазначає телерадіокорпорація Бі-бі-сі, в проекті резолюції міститься заклик відмовитися від визнання Єрусалиму в якості ізраїльської столиці, проте не міститься згадка щодо Сполучених Штатів.

Тим часом, США заявили про те, що візьмуть на замітку список тих країн, хто проголосує проти визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю.

"В ООН нас завжди просять зробити більше або віддати більше. І коли ми приймаємо рішення в інтересах американського народу про те, де розмістити наше посольство, ми чекаємо, що ті, кому ми допомагали, чи не обернуться проти нас. У четвер відбудеться голосування, присвячене критиці прийнятого нами рішення. США запам'ятають імена", - написала постпред США при ООН Ніккі Хейлі.

У понеділок США використовували право вето, щоб заблокувати запропонований Єгиптом проект резолюції проти визнання країнами Єрусалиму столицею Ізраїлю. Всі інші члени Ради безпеки ООН підтримали цей документ.

6 грудня президент США Дональд Трамп оголосив про рішення визнати Єрусалим столицею Ізраїлю і розмістити там посольство США. Це рішення засудили багато ісламських і європейських країн.

Окрім цього, за визнанням Єрусалиму столицею Ізраїлю з боку США пішли протести по всьому світу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА