08:52 21.12.2017

Держприкордонслужба отримала 5 безпілотних авіаційних комплексів в рамках держоборонзамовлення

2 хв читати
Держприкордонслужба отримала 5 безпілотних авіаційних комплексів в рамках держоборонзамовлення

Держприкордонслужба отримала 5 безпілотних авіаційних комплексів, які закуплені прикордонним відомством в рамках Державного оборонного замовлення, повідомили в прес-службі відомства.

"До складу отриманих авіаційних комплексів українського виробництва "Spectator-M" входить 15 безпілотних літальних апаратів, оснащених цифровими захищеними каналами зв'язку і модернізованим моніторинговим обладнанням", - поінформували в прес-службі Держприкордонслужби в середу.

Прикордонники підкреслили, що новітня техніка значно підвищить ефективність при виконанні завдань з охорони кордонів держави. Наразі всі БПЛА знаходяться в Головному центрі підготовки особового складу Держприкордонслужби ім. генерал-майора І. Момота, де закінчується первинна підготовка персоналу підрозділів повітряної розвідки низки прикордонних загонів. Навчання проходить під керівництвом інструкторів підприємства-виготовлювача, а також буде оформлено необхідні документи для обліку повітряних суден і отримання сертифікатів льотної придатності.

"Уже в січні 2018 року екіпажі на полігоні будуть відпрацьовувати бойове злагодження і після його закінчення виконувати завдання повітряної розвідки. Варто відзначити, що розвиток авіації в Державній прикордонній службі України сьогодні відбувається відповідно до Концепції і програми її розвитку на період до 2020 року. В її основі лежить створення сучасної авіаційної структури, здатної забезпечити всебічну авіаційну підтримку виконання завдань, покладених на прикордонне відомство", йдеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі зазначили, що досвід останніх років вимагає широкого використання безпілотних авіаційних систем в охороні державного кордону для виконання великого спектра завдань. "Держприкордонслужба вже отримала 7 безпілотних авіаційних комплексів, а це всього 21 БПЛА", підкреслили в прес-службі відомства.

Прикордонники уточнили, що сьогодні прикордонна авіація вже активно використовує легкі патрульні літаки "Diamond". За 5 років експлуатації (близько 3 тис годин нальоту) патрульних літаків DA42MNG тільки на авіаційному паливі заощаджені кошти, розмір яких еквівалентний вартості їх закупівлі.

"Diamond" застосовують для повітряного моніторингу державного кордону, прикордонних контрольованих районів, висвітлення надводної обстановки в В (М) ЕЗ України, територіального моря і української частини вод Азовського моря. Цього року загальний наліт патрульної авіації склав 900 годин. Обстежено 25,2 тис км сухопутної ділянки державного кордону України, 28,6 тис кв. км тилових ділянок в контрольованих прикордонних районах, а також 4 тис кв. км територіального моря і В (М) ЕЗ України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА