20:29 21.12.2017

Апеляційний суд залишив під арештом підозрюваного в смертельній ДТП у Харкові Дронова

2 хв читати
Апеляційний суд залишив під арештом підозрюваного в смертельній ДТП у Харкові Дронова

Апеляційний суд Харківської області відмовився задовольнити скаргу захисту та пом'якшити запобіжний захід водієві Volkswagen Touareg Геннадію Дронову, підозрюваному в смертельній ДТП у центрі Харкова.

"Суд не задовольнив апеляції захисту. Підозрюваний залишається під вартою до 10 лютого", - повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області в четвер.

Як повідомлялося, увечері 18 жовтня на перехресті вул. Сумської та провулка Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної дівчини, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, зіткнувся з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок цього Lexus вилетів на тротуар і здійснив наїзд на 11 пішоходів, п’ятеро з яких загинули на місці (чотири дівчини і молода людина). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня.

ДТП розслідується за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція статті передбачає десять років позбавлення волі.

20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus Олену Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. Під час засідання суду адвокат О.Зайцевої Юлія Козир заявила, що водій другого автомобіля - Volkswagen Touareg Геннадій Дронов порушив правила дорожнього руху, проте йому підозри не висунуто.

6 листопада було оголошено про підозру за ч. 3 ст. 286 водію Volkswagen Touareg Г.Дронову. За словами адвоката Г.Дронова Сергія Перепелиці, вручення підозри відбувалося в лікарні, де його підзахисний перебуває на стаціонарному лікуванні.

8 листопада суддя Київський райсуд Харкова визначив Г.Дронову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

13 грудня Київський райсуд Харкова продовжив запобіжний захід обом підозрюваним до 10 лютого включно. Суд також зобов'язав слідчого забезпечити медобстеження Г.Дронова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС виділяє EUR4,5 млн на 65 проєктів для 324 українських науковців - Міносвіти

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і призначив голову обладміністрації

В Азербайджані зможуть відпочити 60 українських дітей

В Угорщині від ножового поранення загинув українець, підозрюваного у злочині затримали - МЗС України

Наказ Міноборони, що визначає придатність до військової служби, набуде чинності з 4 травня

Зеленський у Хмельницькому відвідав солдатів, які лікуються після поранень

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА