16:43 22.12.2017

Суд засудив посередника Гужви до чотирьох років ув'язнення з випробувальним терміном

3 хв читати
Суд засудив посередника Гужви до чотирьох років ув'язнення з випробувальним терміном

Шевченківський райсуд Києва розглянув у відкритому засіданні обвинувальний акт та угоду про визнання вини у вимаганні спільникові головного редактора інтернет-видання "Страна.UA", засудивши його до 4 років позбавлення волі з дворічним випробувальним терміном.

"Відповідно до угоди, обвинувачений повністю визнав свою провину в інкримінованому злочині та погодився на покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки із випробувальним терміном два роки. Допитавши обвинуваченого в судовому засіданні, суд затвердив угоду, визнав його винним за ч.3 ст .189 КК України і призначив узгоджене сторонами покарання - чотири роки позбавлення волі з випробувальним терміном два роки", - повідомляє прес-служба прокуратури Києва в п'ятницю.

Крім цього, інформують у столичній прокуратурі, завершено кримінальне провадження стосовно головного редактора "Страни.UA". "Після ознайомлення стороною захисту з матеріалами досудового слідства обвинувальний акт буде направлено до суду", - додали у відомстві.

Як повідомлялося, увечері 22 червня 2017 року в Києві було затримано головного редактора інтернет-видання "Cтрана.ua" Ігоря Гужву. Як повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, І.Гужва вимагав та отримав $10 тис. за нерозміщення компрометуючих матеріалів на чинного політика. За словами генпрокурора, в розпорядженні слідства є відео і фото докази цього правопорушення.

Вранці 23 червня народний депутат із фракції Радикальної партії України Дмитро Лінько підтвердив, що І.Гужва вимагав у нього гроші.

Водночас прес-служба прокуратури Києва поінформувала, що слідчі Національної поліції у м. Києві під процесуальним керівництвом столичної прокуратури затримали керівника інтернет-видання "Страна.ua" Ігоря Гужву та його посередника за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст .189 КК України (вимагання у великих розмірах).

"Досудове розслідування встановило, що керівник інтернет-видання, діючи у змові з особою, яка назвалася його особистим помічником, вимагали у народного депутата України грошові кошти в розмірі 20 тис. дол. США за нерозголошення в засобах масової інформації відомостей про його особисте життя і політичну діяльність", - зазначено в повідомленні.

За інформацією прокуратури, в результаті проведених слідчих розшукових заходів протягом майже трьох місяців виявлено та зафіксовано, зокрема на матеріальних носіях інформації, протиправні дії цих осіб, їхню домовленість між собою про розмір грошових коштів, що плануються отримати від потерпілого, про наміри та наявності компрометуючих матеріалів для шантажу останнього.

"22.06.2017 безпосередньо після передання грошових коштів у розмірі 10 тис. дол. США від потерпілого через посередника керівнику інтернет-видання, цих людей затримано в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України", - зазначено в повідомленні.

Частина 3 статті 189 Кримінального кодексу України - "Вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, або таке, що завдало майнової шкоди у великих розмірах, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років із конфіскацією майна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

ЗС України за добу ліквідували 1096 окупантів

Увечері та вночі ворог атакував Дніпропетровську область безпілотниками

ППО ліквідувала п’ять із дев’яти ворожих БПЛА у п'яти областях України

У Миколаєві після атаки БПЛА пошкоджено рекреаційні та інфраструктурні об'єкти

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів"

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 88 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 32 ракетних і 64 авіаудари

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА