19:35 23.12.2017

Маккейн назвав поставку Україні ракет Javelin кроком для досягнення миру

2 хв читати
Маккейн назвав поставку Україні ракет Javelin кроком для досягнення миру

Сенатор Джон Маккейн заявив, що рішення Вашингтона про продаж Україні не тільки стрілецького, а й більш важкого летального озброєння давно назріло і буде сприяти встановленню миру в зоні конфлікту

Голова комітету сенату з питань збройних сил Джон Маккейн заявив, що рішення адміністрації Дональда Трампа поставляти Україні не тільки стрілецьке, але і більш важке оборонне озброєння є кроком у правильному напрямку і буде сприяти досягненню миру в регіоні. Сенатор опублікував на своїй сторінці в мережі спеціальну заяву з цього приводу. Днем раніше він закликав Трампа розширити перелік озброєнь, які дозволено продавати Україні.

"Рішення президента Трампа, про який повідомили ЗМІ, надати Україні протитанкові комплекси Javelin знаменує собою ще один значний крок у правильному напрямку і посилає сильний сигнал про те, що Сполучені Штати будуть стояти на стороні своїх союзників і партнерів у боротьбі за захист свого суверенітету і територіальної цілісності. Це рішення назріло вже давно. Оскільки Володимир Путін продовжує сіяти нестабільність на Україні і підтримувані Росією сили посилюють свої смертоносні атаки, це рішення було прийнято в дуже вдалий час. Надання Україні необхідних можливостей для стримування і захисту від подальшої російської агресії сприятиме створенню більш стабільних умов безпеки, необхідних для мирного врегулювання цього конфлікту. Іншими словами, як я вже давно стверджував, надання Україні допомоги в отриманні оборонних летальних озброєнь не перешкоджає встановленню миру на Україні, а є необхідним заходом для його досягнення", - йдеться в заяві сенатора.

Днем раніше Маккейн схвалив рішення Білого дому дозволити продаж Україні партії стрілецької зброї, однак закликав президента США не зупинятися на цьому і схвалити постачання Києву розширеного асортименту оборонної летальної зброї.

У п'ятницю, 22 грудня, телеканал ABC News з посиланням на чотирьох джерел в Держдепартаменті повідомив, що президент США Дональд Трамп незабаром схвалить план поставок Україні протитанкових ракетних комплексів, загальна сума яких становить $ 47 млн. Пакет озброєнь, який погоджує американський президент, включає в себе 210 протитанкових ракет і 35 пускових установок, розповіли джерела. Телеканал зазначає, що в поставки можуть бути включені комплекси Javelin американського виробництва.

Пізніше Держдеп США підтвердив готовність надати Україні "посилені оборонні можливості". "Допомога США носить виключно оборонний характер, і, як завжди ми говорили, Україна є суверенною державою і має право захищатися", - йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА