12:54 26.12.2017

Суд Рівного заарештував 1,6 тонн бурштину, вилученого поліцією на початку місяця

1 хв читати
Суд Рівного заарештував 1,6 тонн бурштину, вилученого поліцією на початку місяця

Рівненський міський суд наклав арешт на вилучені в рамках розслідування кримінальної справи працівниками прокуратури і поліції близько 1,6 т обробленого і необробленого бурштину орієнтовною вартістю 16 млн грн.

"За клопотанням слідчого поліції, узгодженим з прокуратурою Рівненської області, постановами Рівненського міського суду від 13 і 22 грудня 2017 року накладено арешти на все вилучене каміння. Також заарештовано спеціальне обладнання для його незаконного видобутку та обробки", - написав у своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у вівторок спікер Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

В опублікованій їм інформації зазначається, що слідчі дії проводилися в рамках кримінального провадження, розпочатого органами поліції по ст. ст. 240, 294, 342, 345 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, масові заворушення, опір і насильство щодо працівника правоохоронного органу).

За результатами проведених обшуків 5 і 7 грудня 2017 року на території Рівного, Рівненського, Дубровицького та Сарненського районів правоохоронці вилучили всього близько 1,6 т бурштину орієнтовною вартістю 16 млн грн, спеціальне обладнання для його обробки в кількості 21 одиниці, а також видобутку (мотопомпи, шланги).

"У кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі дії з метою встановлення всіх обставин скоєння кримінальних злочинів, пов'язаних з незаконними операціями з бурштином, і притягнення винних осіб до передбаченої законом відповідальності", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА