07:14 27.12.2017

Луценко наполягає, що підстав для підозри і обрання запобіжного заходу для Саакашвілі і Дангадзе досить

3 хв читати
Луценко наполягає, що підстав для підозри і обрання запобіжного заходу для Саакашвілі і Дангадзе досить

Генеральний прокурор України Юрій Луценко наполягає, що існує достатньо підстав для оголошених підозр і обрання запобіжного заходу лідеру партії "Рух нових сил", екс-президенту Грузії Міхеїлу Саакашвілі і його соратнику Северіону Дангадзе, і очікує наступних рішень судів.

"Наразі підстав для підозри достатньо. Подальші слідчі дії повинні привести нас до обвинувальних актів. Підстав для підозр досить, для запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту більш ніж достатньо. Подивимося, які рішення приймуть такі суди", - сказав він в інтерв'ю українським телеканалам, показаному у вівторок ввечері.

Ю.Луценко зазначив, що на сьогоднішній день ніхто, крім спеціалізованого державного інституту України, не проводив ніякої іншої експертизи поданих слідством аудіозаписів у цій справі.

"Крім того, у нас є свідчення двох осіб, які привезли сотні тисяч доларів, а потім і євро, і передали правій руці Саакашвілі, і це зафіксовано як на аудіо, так і переписані всі номери купюр, частина з яких були вилучені під час арешту правої руки пана Саакашвілі Сіверіона Донгадзе на трасі між Києвом і російському кордоні", - підкреслив він.

Як повідомлялося, 22 грудня Апеляційний суд Києва переніс на 3 січня 2018 року розгляд справи скарги прокуратури на рішення Печерського районного суду Києва про відмову в домашньому арешті лідера партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі.

Відповідне рішення було прийнято в зв'язку з тим, що до апеляційної інстанції ще не надійшли матеріали справи. Після завершення засідання М.Саакашвілі висловив думку, що така ситуація була спеціально створена владою, оскільки 3 січня до цієї справи буде прикуто менше уваги. "Сьогодні за цим все стежать, а 3 січня, після свят, всі будуть відпочивати, і тоді можна буде приймати будь-які рішення", - вважає він.

5 грудня М.Саакашвілі був затриманий, але прихильники заблокували рух автомобіля і "звільнили" його з машини правоохоронців. Політик був оголошений в розшук.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що М.Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, що переховується в РФ $ 0,5 млн на свою діяльність в Україні і продемонстрував аудіозапис на підтвердження своїх слів. М.Саакашвілі заявив, що не знайомий з С.Курченко. Його соратник Давид Сакварелідзе стверджує, що оприлюднені записи - це монтаж, і має намір передати їх на зарубіжну експертизу.

Повторно М.Саакашвілі затримали пізно ввечері 8 грудня. Інкримінована йому ч.2 ст.256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності) передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі. Після затримання він був доставлений в СІЗО СБУ в Києві, де оголосив голодування.

11 грудня Печерський районний суд Києва не задовольнив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту М.Саакашвілі на час проведення розслідування. М.Саакашвілі був відпущений з-під варти в залі суду.

6 грудня Печерський районний суд Києва заарештував на два місяці без права внесення застави С.Дангадзе. 19 грудня Апеляційний суд Києва переніс слухання апеляції на це рішення на 28 грудня у зв'язку з тим, що не надійшли документи з суду першої інстанції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фон дер Ляєн за підсумками переговорів із Сі Цзіньпіном заявила про готовність до рішучих заходів для захисту економіки ЄС

Шмигаль обговорив із новим прем'єром Ісландії Бенедіктссоном зміцнення співпраці

Оголошення РФ про навчання з нестратегічними ядерними силами - ще один доказ безвідповідальної поведінки Кремля - Стано

Зеленський запропонував ВР продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА