12:28 27.12.2017

РН" Зеніт-3SLБФ" успішно вивела на орбіту ангольський супутник зв'язку Angosat

1 хв читати
РН" Зеніт-3SLБФ" успішно вивела на орбіту ангольський супутник зв'язку Angosat

Розроблена та складена в Україні ракета-носій "Зеніт-3SLБФ" успішно вивела на навколоземну орбіту ангольський супутник зв'язку Angosat, повідомив у середу центр інформаційних зв'язків ДП "КБ "Південне" (Дніпро).

Згідно з прес-релізом, запуск здійснено в рамках міжнародної програми "Наземний старт" із космодрому "Байконур" 26 грудня о 21:00 за Києвом.

Ракета космічного призначення "Зеніт-3SLБФ" спроектована ДП "Конструкторське бюро "Південне" ім. Янгеля. Перший та другий ступені розроблені ДП "КБ "Південне" і виготовлені ДП "ВО Південний машинобудівний завод" (ПМЗ). Третій ступінь (розгінний блок "Фрегат-СБ") розроблений і виготовлений НВО ім. Лавочкіна (РФ).

"Підготовку до пуску і пуск забезпечили фахівці КБП і ПМЗ у складі міжнародної команди. У забезпечення пуску цією командою був виконаний повний комплекс робіт із підготовки наземного технологічного обладнання та льотної матеріальної частини", - йдеться в повідомленні.

Супутник-ретранслятор Angosat призначений для експлуатації на геостаціонарній орбіті в орбітальній позиції 13° східної довготи. Космічний апарат забезпечить мовлення в С- та Ku-діапазонах на територію африканського континенту. Розрахунковий термін активного існування супутника - не менше ніж 15 років, повідомляється в прес-релізі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА