16:23 02.09.2010

В Україні шукають школярів, які ігнорують заняття

1 хв читати

Міністерство внутрішніх справ України спільно з Міністерством освіти та Міністерством сім'ї, молоді та спорту з 1 по 10 вересня шукають школярів, які не ходять до школи.

Як розповів у четвер на брифінгу в Києві заступник начальника департаменту кримінальної міліції у справах дітей МВС України Віктор Суранович, з 1 по 10 вересня в країні проводять всеукраїнські профілактичні заходи під назвою "Урок". Ці заходи спрямовані на виявлення школярів, які ігнорують заняття. Співробітники міліції, а також Міносвіти та Мінсім'ї, мають намір повертати таких дітей до школи.

В.Суранович нагадав, що під час літнього періоду міліція проводила операцію "Літо-2010" в місцях оздоровлення та відпочинку. За його словами, в Україні було затримано понад 18 тис. неповнолітніх правопорушників у місцях відпочинку, за скоєння злочинів – понад 2 тис дітей, за адміністративні правопорушення – понад 9 тис.

Він повідомив, що із затриманих підлітків 70 відправили до приймачів-розподільників для дітей, понад 1 тис. – до притулків для дітей. Інших відправили до медзакладів або передали батькам.

Водночас, В.Суранович звернув увагу, що до адміністративної відповідальності за невиконання обов'язків із виховання своїх дітей притягнуто понад 9 тис. батьків, і понад 29 тис. притягнуто до адмінвідповідальності за вчинення насильства в сім'ї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА