08:18 28.12.2017

"Київстар" запустив сервіс Mobile ID у дослідну експлуатацію

2 хв читати
"Київстар" запустив сервіс Mobile ID у дослідну експлуатацію

Мобільний оператор, компанія "Київстар", запустила дослідну експлуатацію сервісу Mobile ID, що надає можливість проводити електронну ідентифікацію особистості для отримання електронних послуг Держокадастру та "Он-лайн вдома юстиції".

Як наголошується в прес-релізі оператора, період дослідної експлуатації сервісу триватиме з 27 грудня 2017 року до 1 червня 2018 року. У цей період обмежена група контрактних абонентів "Київстару" відчуватиме роботу сервісу до його комерційного запуску в другому кварталі наступного року.

Під час дослідної експлуатації Mobile ID досліджуватиме безперебійність функціонування сервісу, його взаємодію з системами держпідприємства "Національні інформаційні системи" і можливість абонентів ідентифікувати особистість з використанням мобільного телефону та спеціальної SIM-карти.

"Платформа сервісу працює, до неї почали підключатися сервіс-провайдери, які надаватимуть електронні послуги, видаються перші SIM-карти зі спеціальним чипом, подано заявку на державну сертифікацію сервісу, і ми працюємо над тим, щоб зробити оформлення документів для підключення Mobile ID максимально простим і зручним для абонентів", - наголошується в прес-релізі оператора з посиланням на директора з розвитку бізнесу на корпоративному ринку "Київстар" Євгена Кражана.

На час дослідної експлуатації користувачам сервісу Mobile ID буде доступна можливість електронної ідентифікації для отримання послуг двох державних реєстрів: Держгеокадастру та "Он-лайн вдома юстиції".

Для підключення сервісу Mobile ID абонент має замінити SIM-карту на нову, яка додатково забезпечує підтримку функції підвищеного захисту інформації при електронній ідентифікації користувача.

Заміна карти і підключення послуги здійснюється в магазині "Київстар" у Києві на вул.Хрещатик, 13.

Як повідомлялося, в липні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував впровадження мобільними операторами технології електронної ідентифікації Mobile ID до кінця 2017 року.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА