17:15 29.12.2017

Реформа Держприкордонслужби йде за двома векторами - за моделлю європейських колег і з урахуванням гібридної війни, зазначає Цигикал

2 хв читати
Реформа Держприкордонслужби йде за двома векторами - за моделлю європейських колег і з урахуванням гібридної війни, зазначає Цигикал

Державна прикордонна служба України продовжує реформування за двома напрямами, констатує глава відомства Петро Цигикал.

"2017 рік ... Якщо коротко, він став переломним у свідомості наших прикордонників і в їхньому патріотичному настрої. А що стосується курсу реформування - Державна прикордонна служба продовжує розвиватися за двома напрямами. Перше - це правоохоронна діяльність за моделлю наших європейських колег. І друге - це, відповідно, військовий напрямок, адже ми продовжуємо гібридну війну, яка, на жаль, досі триває на сході", - розповів П.Цигикал у підсумковому інтерв'ю для газети "Прикордонник України".

Розповідаючи про завдання прикордонників в зоні АТО, він зазначив, що основні - це несення служби у контрольних пунктах в'їзду-виїзду (КПВВ), бойові - охорона і захист, а також боротьба з незаконним переміщенням товарів і вантажів через лінію зіткнення.

"Звичайно, велику увагу приділяємо можливим терористичним загрозам. Для цього в складі Департаменту оперативної діяльності адміністрації Служби створено управління з протидії тероризму, а в регіонах - відповідні відділи. Безпосередньо на лінії зіткнення діють сектори, завданням яких є виявлення організованих угруповань, що здійснюють розвідувально-підривну діяльність", - розповів П.Цигикал.

Він зазначив, що Державна прикордонна служба реагує на виклики часу, що позначається на реформі відомства. "Перш за все мета реформ цього року - посилити щільність охорони кордону. Якщо в останні роки на один кілометр кордону припадає в середньому один військовослужбовець, то тепер в планах збільшити цей показник до двох осіб", - пояснив глава прикордонної служби, вказавши при цьому, що збільшувати штати для цього не потрібно.

"Це робиться лише в межах визначеної законом граничної чисельності особового складу відомства і штатів. Хіба що скорочується управлінська ланка в загонах і регіональних управліннях на користь тих структур, які діють "на нулі", - додав він.

За словами П.Цигикала, на базі існуючих відділів створюються відділення прикордонної служби, які "будуть винесені безпосередньо на лінію кордону і розташовані один від одного на відстані приблизно 20 км".

Відповідаючи на запитання про роль інженерно-технічного оснащення в посиленні охорони кордону, він навів такі цифри: "Сьогодні ми можемо сказати, що в Харківській області у нас понад 140 кілометрів належним чином облаштованого кордону. За Сумським загоном саме практично перекриті всі напрямки зосередження основних зусиль".

При цьому П.Цигикал констатував, що для гарантованого перекриття усієї російського ділянки "ресурсів поки що не вистачає".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА