18:39 29.12.2017

"Укртелеком" заявляє про можливе припинення дзвінків між стаціонарними номерами і номерами lifecell із вини мобільного оператора

2 хв читати
"Укртелеком" заявляє про можливе припинення дзвінків між стаціонарними номерами і номерами lifecell із вини мобільного оператора

ПАТ "Укртелеком" заявляє про відмову мобільного оператора lifecell продовжувати або ж укладати з нею новий договір про взаємоз'єднання мереж, повідомили "Інтерфакс-Україна" у прес-службі "Укртелекому".

"Незважаючи на рішення Lifecell припинити договір про взаємоз'єднання мереж "Укртелеком" lifecell, починаючи з 1 січня 2018 року, компанія" Укртелеком "продовжить обслуговувати всі дзвінки з мережі lifecell, зокрема і міжнародні дзвінки, і дзвінки на номери 0800. Компанія lifecell ініціювала припинення дії поточного договору з "Укртелекомом" і відмовилася від укладення нової угоди. Ми робимо все можливе, щоб якомога швидше вирішити це питання, а до цього часу "Укртелеком" забезпечує зв`язок у звичайному режимі , - наголошується в повідомленні, розміщеному на сайті оператора фіксованого зв'язку.

У разі непідписання такого договору абоненти "Укртелекому" не зможуть дзвонити на номери абонентів lifecell і навпаки.

"Зараз основними проблемами за договором є те, що lifecell хоче припинити термінацію міжнародного трафіку на своїй мережі транзитом через "Укртелеком". Ми вважаємо, що збереження транзиту міжнародного трафіку забезпечить збереження ринкової конкуренції на ринку пропуску трафіку. З рештою учасників ринку така практика існує", - зазначають в "Укртелекомі".

Ще одним проблемним питанням у компанії називають бажання lifecell підняти ставку інтерконекту за послугою дзвінків на номером 0800 з поточної в 23 коп./хв до 36 коп./хв. У свою чергу "Укртелеком" пропонує знизити цю ставку до 15 коп/хв.

Як повідомлялося, в серпні 2016 року Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації, вирішила знизити ставку інтерконекту між мережами з 23 коп./хв до 15 коп./хв.

За підрахунками регулятора собівартість інтерконекту становить близько 5-7 коп.за хвилину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА