15:53 01.01.2018

Знайдено мертвою правозахисницю Ноздровську, яка добилася вироку племіннику голови суду, що насмерть збив її сестру

2 хв читати

Правозахисницю Ірину Ноздровську, яка зникла три дні тому, знайдено в понеділок мертвою у Вишгородському районі Київської області.

"38-річну жительку с. Демидів Вишгородського району... сьогодні виявили бездиханною в місцевій річці... Наразі на місці події працює слідчо-оперативна група під керівництвом начальника поліції Київщини Дмитра Ценова. Полковник поліції взяв під особистий контроль розслідування смерті правозахисниці", - повідомляється в понеділок на сайті відділу комунікації управління Національної поліції в Київській області.

Ім'я загиблої в поліції не називають. Як зазначено в повідомленні, її тіло буде направлено на проведення судово-медичної експертизи, а за фактом умисного вбивства вже відкрито кримінальне провадження.

Народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм уточнив, що йдеться про І.Ноздровську, яка тривалий час домагалася вироку для вбивці своєї сестри Світлани, що загинула під час ДТП у вересні 2015 року. "Дівчину збив п'яний водій, племінник голови Вишгородського райсуду Дмитро Россошанський. Незважаючи на очевидний склад злочину, родичі домагалися справедливості понад два роки. Ірина Ноздровська, юрист за освітою, особисто вела цю справу, виступала в суді, за що неодноразово зазнавала погроз із боку обвинуваченого та його родичів", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"У червні цього року їй таки вдалося добитися справедливості - Д.Россошанського засудили до семи років позбавлення волі. 27 грудня відбувся розгляд апеляційної скарги - суд відмовив адвокатам убивці, відправив справу до першої інстанції і продовжив обвинуваченому арешт на 60 діб. Під час засідання суду батько обвинуваченого пригрозив Ірині: "Ти погано закінчиш". А через два дні, в п'ятницю, 29 грудня, Ірина зникла. А кілька годин тому її тіло знайшли в річці Вишгородського району Київської області", - розповів М.Найєм.

За його словами, у І.Ноздровської залишилася дочка та мати похилого віку. "Дуже хочеться думати, що вбивць знайдуть. А на суд до Россошанського, думаю, прийде багато небайдужих громадян", - додав М.Найєм.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА