08:31 03.01.2018

Кім Чен Ин наказав відкрити "гарячу лінію" з Сеулом

2 хв читати
Кім Чен Ин наказав відкрити "гарячу лінію" з Сеулом

Глава КНДР Кім Чен Ин наказав почати переговори з Південною Кореєю через спеціальний зв'язок у демілітаризованій зоні в Пханмунджомі. Про це повідомляє Reuters.

Спеціальна лінія зв'язку буде відкрита о 08:30 за київським часом.

В адміністрації президента Південної Кореї при цьому крок Кім Чен Ина назвали "значним досягненням", відзначає агентство. "Організатори майбутніх зимових Олімпійських ігор в Пхьончхані готові відправити круїз в північнокорейський порт для перевезення делегації, якщо КНДР вирішить приєднатися", - повідомляє Yonhap.

Відзначається, що круїз зможе вмістити до 1000 чоловік північнокорейської делегації. При цьому на лайнері "близько 390 номерів", тому він може використовуватися як житло для спортсменів з КНДР під час Олімпійських ігор.

Раніше в своєму новорічному привітанні 1 січня Кім Чен Ин заявив про бажання КНДР брати участь в Олімпійських іграх в Південній Кореї і готовність розпочати переговори з Сеулом. "Зимові Ігри, які відбудуться в Південній Кореї, стануть гарною подією для країни", - говорив він. При цьому північнокорейський лідер знову відзначав, що Пхеньян не має наміру відмовлятися від національних ядерних сил.

У Південній Кореї відповіли на це пропозицією провести переговори на високому рівні в прикордонному селі Пханмунджом. Олімпійський оргкомітет в свою чергу вважав прагнення КНДР брати участь в Іграх демонстрацією мирних намірів і "олімпійського духу".

Північна Корея нерегулярно бере участь в зимових Олімпійських іграх. Так, КНДР не приєднувалася до Ігор 2002 року в американському Солт-Лейк-Сіті і пропустила зимову Олімпіаду 2014 року в Сочі. Незважаючи на те, що Північна Корея пропустила останній термін подачі заяви для участі в Олімпіаді 2018 року, до середини січня країна технічно ще має можливість направити на неї своїх спортсменів.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА