15:11 03.01.2018

ВМС України цього року й далі нарощуватимуть можливості та реформування органів управління

2 хв читати
ВМС України цього року й далі нарощуватимуть можливості та реформування органів управління

Військово-Морські сили Збройних сил України в 2018 році будуть продовжувати реформування і нарощувати свої можливості, заявляє командувач видом військ Ігор Воронченко.

"Серед основних завдань ВМС ЗС України на 2018 рік - нарощування можливостей, забезпечення реалізації завдань реформування та розвитку, формування нових органів військового управління, їх всебічне забезпечення", - цитує командувача ВМС України прес-служба Міноборони в середу.

Він нагадав, що ВМС України протягом 2017 року виконували завдання щодо захисту країни як з морського напрямку, так і в районі проведення АТО на Донбасі, відновлювали боєздатність озброєння та військової техніки, корабельного складу, брали до складу флоту нові бойові одиниці (малі артилерійські броньовані катера "Гюрза-М"), продовжували відновлення інфраструктури військових містечок і приводили структуру командування до стандартів НАТО.

"У минулому році ми вперше після десятирічної перерви зробили штурманську практику. На навчальних катерах "Чигирин" та "Нова Каховка" курсанти 2-го курсу Інституту ВМС Національного університету "Одеська морська академія" ходили в похід до берегів Румунії та Болгарії. Це дозволило майбутнім офіцерам перевірити отримані під час навчання навички безпосередньо в морі", - додав І.Воронченко.

Він зазначив, що завдяки відновленню технічної готовності навчального катера "Сміла" в цьому році курсантський похід відбудеться у складі повної навчально-катерній групи.

За словами командувача, в минулому році військовий флот поповнився 4 сучасними катерами "Гюрза-М", а найближчим часом командування флоту вирішить питання про перспективи корвета "Вінниця".

"Корабель уже поставлено в док. Триває обстеження корпусу, палубних механізмів, енергетичної установки та електрообладнання шляхом ультразвукової дефектоскопії", - поінформував І.Воронченко про перебіг робіт на корветі.

Малий протичовновий корабель проекту 1124 "Вінниця" - багатоцільовий корабель прибережної дії (шифр" Альбатрос ", англ. Grisha class corvette за класифікацією НАТО). Наприкінці вересня 2017 року судноремонтна верф "Україна" Одеського порту прийняла корвет на ремонт. За раніше озвученими планами на ньому планується повний комплекс ремонтних і докових робіт. Після докових робіт корвет мали направити на київський завод, який спеціалізується в цій сфері, де його повинні переоснастити і озброїти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден терміново підпише закон про надання допомоги Україні, щоб почати відправлення зброї та техніки цього тижня

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА