16:07 03.01.2018

В Окружному адмінсуді Києва триває засідання за позовом Саакашвілі до ДМС України

2 хв читати
В Окружному адмінсуді Києва триває засідання за позовом Саакашвілі до ДМС України

 В Окружному адміністративному суді Києва в середу вдень почався розгляд справи за позовом екс-президента Грузії, лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі, який оскаржив відмову Державної міграційної служби України надати йому статус особи, яка потребує додаткового захисту.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", незважаючи на те, що для засідання виділили найбільший зал суду, не всі бажаючі змогли потрапити в приміщення. Перед будівлею також зібралося кілька десятків прихильників М.Саакашвілі. Правопорядок забезпечують близько 30 правоохоронців.

У своєму виступі на початку судового засідання М.Саакашвілі звинуватив співробітників Міграційної служби в тому, що вони його переслідують, додавши, що "в цій ганебній службі все робиться на хабарах".

"...Ці бариги бояться правди і не хочуть, щоб вона звучала в Україні, щоб люди виходили на вулиці ... (Президент України Петро - ІФ) Порошенко дав мені громадянство і забрав його, тому, що я говорю правду" , - сказав політик.

Понад 20 хв тому почався виступ М.Саакашвілі на засіданні суду, в якому він висловлює своє ставлення і оцінку чинним в Україні тарифам на ЖКГ, російському "Газпрому", української Генпрокурору тощо.

Як повідомлялося, М.Саакашвілі заявив про намір оскаржити наказ Управління Державної міграційної служби в Київській області, яким відмовлено йому в оформленні документів для вирішення питання про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту.

3 листопада Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом М.Саакашвілі до Управління Державної міграційної служби (ДМС) України в Київській області.

Прес-служба Окружного адмінсуду Києва пояснила, що позивач просить суд визнати незаконною бездіяльність Управління ДМС у Київській області з проведення розгляду заяви М.Саакашвілі про визнання його особою, яка потребує додаткового захисту, поданому до цього управління 26 жовтня.

Крім того, позивач просить зобов'язати Управління ДМС у Київській області розглянути відповідно до вимог закону України "Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту" заяву М.Саакашвілі про визнання його особою, яка потребує додаткового захисту (цю заяву подано в ГУ ДМС у Львівській області 11 вересня).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА