18:04 03.01.2018

Суд відмовив Саакашвілі в статусі особи, котра потребує захисту

2 хв читати
Суд відмовив Саакашвілі в статусі особи, котра потребує захисту

Окружний адміністративний суд Києва відмовив екс-президенту Грузії, лідеру партії "Рух нових сил" Міхеілу Саакашвілі у визнанні незаконним рішення Управління Державної міграційної служби (ДМС) у Київській області, згідно з яким йому відмовлено у визнанні біженцем або особою, котра потребує додаткового захисту після позбавлення громадянства України.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення було ухвалено в середу. Суддя Окружного адмінсуду Києва оголосила рішення: "У задоволенні позову відмовити повністю".

У момент оголошення рішення М.Саакашвілі не було в залі суду.

Як повідомлялося, М.Саакашвілі заявив про намір оскаржити наказ Управління ДМС у Київській області, згідно з яким йому відмовлено в оформленні документів для вирішення питання про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту.

3 листопада Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом М.Саакашвілі до Управління ДМС України в Київській області.

Прес-служба Окружного адмінсуду Києва пояснила, що позивач просить суд визнати незаконною бездіяльність облуправління ДМС із розгляду заяви про визнання його особою, котра потребує додаткового захисту, поданої до цього управління 26 жовтня.

Крім того, позивач просить зобов'язати облуправління ДМС розглянути відповідно до вимог закону України "Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту" заяву М.Саакашвілі про визнання його особою, котра потребує додаткового захисту (цю заяву подано до Головного управління ДМС у Львівській області 11 вересня).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА