19:20 03.01.2018

У Запоріжжі підприємці домоглися призупинення дії рішення виконкому міськради, на підставі якого їм виставили великі рахунки за опалення

3 хв читати
У Запоріжжі підприємці домоглися призупинення дії рішення виконкому міськради, на підставі якого їм виставили великі рахунки за опалення

Понад сто представників малого та середнього бізнесу зібралися в Запоріжжі в середу біля офісу концерну "Міські теплові мережі" ("МТМ"), щоб отримати відповідь від його керівництва на свій ультиматум з вимогою скасувати впроваджену схему нарахування за тепло для бізнесу, а також звільнити керівника "МТМ" Олександра Грека.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", О.Грек, вийшовши до підприємців, знову наголосив на правильності нарахувань місцевому бізнесу за тепло згідно з новим законом "Про комерційний розрахунок теплової енергії та водопостачання" і залишив без чіткої відповіді запитання, чому рахунки отримали й ті підприємці, які не користувалися послугами теплопостачання.

Опротестовувати рішення теплового монополіста учасники акції протесту продовжили в мерії, де почали вимагати зустрічі з міським головою Володимиром Буряком. Вони зібралися в залі засідань, на столах з'явилися пляшки з зеленкою та упаковки з яйцями, біля входу до мерії поклали шини.

"Ми вимагаємо відкликати всі незаконні рахунки за листопад. Рахунки виставлено від 1,5 до 35 тис. грн за тепло, яке не було поставлено", - розповіла під час спілкування з мером учасниця акції, підприємець Олена Єременко, уточнивши, що деяким власникам лічильників розрахунок теплопостачання було здійснено не за лічильником, а також рахунки за теплопостачання отримали ті, хто опалює приміщення за допомогою електроенергії. Також вона заявила мерові, що "доки немає законного способу нарахування плати за тепло, міськвиконкому ніхто не давав права самостійно визначати цей порядок".

В.Буряк заявив, що протягом дня своїм розпорядженням призупинить дію рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради, на підставі якого "МТМ" виставили рахунки за тепло підприємцям. Він пообіцяв відкликати виставлені рахунки за листопад, а також звернутися до Мінрегіону по роз'яснення закону. "Отримавши роз'яснення від Мінрегіонбуду, ми з вами зустрічаємося. На сьогодні підзаконних актів і методики розрахунку нібито немає", - заявив мер підприємцям.

Учасники акції протесту повідомили агентству, що задоволені рішенням мера. При цьому вони зазначили, що "виграно бій, а не війну", й нібито в мерії вже зазначають, що через демарш підприємців місцеві жителі платитимуть за тепло більше.

Як повідомлялося, 27 грудня в Запоріжжі підприємці пікетували концерн "МТМ" і мерію на знак протесту проти присвоєння їм функції Мінрегіону з розрахунку оплати тепла в багатоповерхових житлових будинках, який відомство ще не розробило.

Голова "МТМ" О.Грек зазначив, що тепловики виставляють рахунки запоріжцям, виходячи з показань загальнобудинкового лічильника тепла, який ділиться на всіх мешканців будинку, а також згідно з "соціально справедливим розподілом тепла", відповідно до якого бізнес платить за тепло більше, ніж мешканці будинків.

Підприємці заявили, що не мають наміру оплачувати незаконні рахунки, а також поставили владі та монополісту ультиматум: скасувати всі незаконні рішення про розрахунок теплової енергії для бізнесу до 3 січня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА