21:28 03.01.2018

У системі ProZorro у 2017 р. було проведено 31 тис. закупівель лікарських засобів

2 хв читати

У системі електронних торгів ProZorro у 2017 році було проведено 31 тис. закупівель лікарських засобів, із них 18 тис. за конкурентною процедурою.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі держпідприємства "Прозорро", економія при закупівлі лікарських засобів протягом 2017 року становила 520 млн грн.

Водночас у держпідприємстві зазначили, що "типи порушень у сфері державних закупівель не надто змінилися з часів паперових тендерів, але, на відміну від паперових процедур, які проводилися за зачиненими дверима, тепер усі закупівлі відбуваються онлайн, і всі спроби вкрасти доступні для моніторингу".

"Фактично вкрасти так, щоб ніхто цього не помітив, тепер дуже складно. Але той факт, що ми побачили маніпуляції в тендері, дізналися, що замовник купує набагато дорожче за ринкову ціну (раніше залишалося в ящиках і конвертах), іще не означає, що його буде покарано та звільнено", - зазначили на держпідприємстві.

Щодня в системі ProZorro оголошується до 3-4 тисяч закупівель різних типів.

"Система ProZorro впоралася з завданням, а саме дозволила провести тендер і надала всім, зокрема й контрольним органам, доступ до даних щодо конкретної закупівлі. Але далі наші повноваження не поширюються. Ми не маємо впливу на тих, хто повинен контролювати діяльність замовників, проводити розслідування і карати винних. У разі порушень система ProZorro виконує роль доказової бази, а не слідчого або прокурора", - наголосили в ProZorro.

Як повідомлялося, наприкінці грудня 2017 року Державний реєстр лікарських засобів у рамках пілотного проекту було інтегровано в систему електронних закупівель ProZorro. Інтеграція реєстру в систему дасть змогу державним замовникам обирати предмет закупівлі зі списку за міжнародною непатентованою назвою (МНН), що стандартизує предмети закупівель і нівелює помилки в назвах препаратів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА