07:58 04.01.2018

Дональд Трамп має намір дозволити буріння в Атлантиці й Арктиці

2 хв читати

У Білому домі готують план з продажу прав на буріння нових нафтових і газових свердловин в водах Північного Льодовитого й Атлантичного океанів. Заборону на це ввів колишній президент Барак Обама незадовго до закінчення свого терміну.

Адміністрація президента США Дональда Трампа планує дозволити продаж нових прав на буріння нафтових і газових свердловин в акваторіях Атлантичного океану, Північного Льодовитого океану і східних частин Мексиканської затоки, пише Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі з програмою, яку має намір представити Білий дім. За даними агентства, розглядається варіант і з продажем прав у Тихому океані.

Офіційно про план буде оголошено найближчими днями, але його зміст може змінитися після публічних обговорень та екологічної оцінки, відзначає агентство. Законодавчі органи штатів на західному узбережжі США, зокрема Каліфорнії, Орегона і Вашингтона, виступають проти продажу нових прав на буріння.

З іншого боку, цей план відповідає інтересам нафтовидобувальників, які лобіювали питання продажу прав на буріння в Атлантичному океані в Міністерстві внутрішніх справ США. Також вони просили президентську адміністрацію почати продаж прав на буріння в водах на північ від Аляски і на схід від Мексиканської затоки. Чинне законодавство США забороняє продаж прав до 2022 року.

Хоча прямої заборони на буріння нафти і газу в водах США немає, така діяльність може вестися тільки на підставі оренди ділянок в уряду країни. Право на оренду видається відповідно до п'ятирічного плану уряду.

Минулий президент США Барак Обама в кінці грудня 2016 року забороняв буріння нових свердловин в Атлантичному та Північному Льодовитому океанах. Заборону було введено на невизначений термін. У березні наступного року нова адміністрація оголосила про плани здавати в оренду ділянки родовищ в Мексиканській затоці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

Ворожим авіаударом зруйновано кілька будинків у Харкові, під завалами люди - мер

Ворожа пропаганда намагається відвернути увагу світової спільноти від злочинів, скоєних ЗС РФ - Офіс генпрокурора

Окупанти завдали удару по Харкову, загорівся приватний будинок - Синєгубов

Передано до суду справу трьох депутатів-ухилянтів Київської міськради

Поліція ліквідувала call-центр в Одесі, співробітники якого викрадали кошти з банківських рахунків іноземців

ЄС виділяє EUR4,5 млн на 65 проєктів для 324 українських науковців - Міносвіти

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і призначив голову обладміністрації

В Азербайджані зможуть відпочити 60 українських дітей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА